Týmem února Třebíč, v sestavě měsíce Kadlec nebo Jekel

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do nejlepší sestavy za měsíc únor zařadil Pavla Jekela, Jakuba Kubeše, Šimona Szathmáryho, Matěje Psotu, Markuse Korkiakoskiho a Martina Kadlece.

Tým měsíce – SK Horácká Slavia Třebíč

Jasná volba. Horácká Slavia získala 26 bodů ze třiceti možných. Únor zakončila výhrou nad rivalem z Jihlavy, předtím nasázela jedenáct gólů Kadani a zvládla i dva klíčové souboje s Frýdkem-Místkem. Po velké stíhací jízdě si Třebíč zajistila postup do předkola play off.

Tabulka za únor

1. SK Horácká Slavia Třebíč, 26 b
2. ČEZ Motor České Budějovice, 21 b
3. HC Dukla Jihlava, 20 b
3. HC Frýdek-Místek, 20 b
5. HC ZUBR Přerov, 17 b
6. AZ RESIDOMO Havířov, 15 b
7. HC Benátky nad Jizerou, 14 b
8. VHK ROBE Vsetín, 12 b
8. HC Slovan Ústí nad Labem, 12 b
10. Piráti Chomutov, 10 b
10. HC Stadion Litoměřice, 10 b
10. LHK Jestřábi Prostějov, 10 b
13. HC RT TORAX Poruba, 9 b
14. HC Baník Sokolov, 7 b
15. SK Trhači Kadaň, 6 b
16. HC Slavia Praha, 5 b

Sestava měsíce podle hokej.cz

Pavel JEKEL (G, SK Horácká Slavia Třebíč)
Pavel Jekel odchytal v únoru všech deset zápasů. Teď proto přichází otázka, zda nebude před play off utavený. Každopádně poslední měsíc chytal úžasně: měl 94,8% úspěšnost zákroků a v zápasech proti Frýdku-Místku a Benátkám udržel nulu. Po rozpačitém období na přelomu roku je jasnou týmovou jedničkou.

Jakub KUBEŠ (O, HC ZUBR Přerov)
V sedmi zápasech dal tři góly, u dvou pak asistoval. U trenérů si získal velkou důvěru – byla utkání, kdy měl z přerovských obránců nejvyšší ice time. V šesti ze sedmi zápasů, do kterých nastoupil, pomohl Přerovu k bodovému zisku. 

Šimon SZATHMÁRY (O, SK Horácká Slavia Třebíč)
Mezi obránci během února nikdo ostatní výrazně nepřevyšoval. Volba nakonec padla na Šimona Szathmáryho. Proč? Třebíč v únoru dominovala, prohrála jen jednou. A Szathmáry byl jasně nejvytíženějším hráčem týmu, na ledě trávil okolo 26 minut za zápas. Do statistik přidal dva góly, čtyři asistence a ve statistice +/- skončil na +9.

Matěj PSOTA (Ú, SK Horácká Slavia Třebíč)
Pět gólů, dvanáct asistencí. K tomu třináct plusových bodů ve statistice +/-. To vše za deset zápasů. Psota je dlouhodobě velmi nedoceněný hráč. Asi proto, že k výborné hře plné pohybu bohužel nepřidával až takovou produktivitu. To se ovšem letos změnilo a Psota je hodně vidět i ve statistikách. Za zmínku ještě stojí Psotův parťák Ladislav Bittner, který hrál v únoru rovněž v úžasné formě. Jenže je centr a do sestavy měsíce se přes Markuse Korkiakoskiho prostě nevešel... 

Markus KORKIAKOSKI (Ú, HC Stadion Litoměřice)
To, co dovede s pukem a jak si na něm věří, to je prostě ohromující. V únoru sice nezažil nějakou extra bodovou explozi (bilance 3+7 v osmi zápasech), svými kličkami ale jednoduše baví. Poté, co litoměřický kádr prošel výraznou obměnou, jeho důležitost pro tým ještě vzrostla. Korkiakoskiho ice time v posledních kolech atakoval až 25 minut.

Martin KADLEC (Ú, HC Stadion Litoměřice)
Kadlec zakončil únor s bilancí 8+3. A nedával ledajaké góly – dával hodně důležité góly. Hlavně jeho skvělé výkony v derby s Chomutovem a v posledním domácím zápase proti Přerovu byly excelentní. Skoro v každém zápase je Kadlece plný led.

Překvapení měsíce

Benátky nad Jizerou dohrávají sezonu v ještě mladší sestavě, než tento ročník začaly. Hodně prostoru, konkrétně sedmnáct minut za zápas, dostává teprve šestnáctiletý útočník Petr Gajda. V šesti únorových zápasech se odvděčil hned čtyřmi góly.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz