V Přerově uráželi šéfa svazu. Král tvrdý trest zrušil, Zubři přesto budou platit

21. února 2019, 18:21

Jan Šimek

Disciplinární komise Českého hokeje udělila prvoligovému Přerovu hned dva tresty za nesportovní chování jeho fanoušků. Co se stalo?

V polovině druhé třetiny sobotního utkání přerovských hokejistů s Litoměřicemi totiž domácí příznivci roztáhli plakát s textem: KRÁL JE P**A a další dva transparenty v podobném duchu,“ píše se ve zvláštní zprávě delegáta utkání Jaromíra Brázdila.

Zkoumáním obrazové dokumentace, kterou měla v daném případě DK ČSLH
k dispozici, bylo shledáno, že příznivci Zubru situovanými zejména v sektoru
„106“ zimního stadionu v Přerově bylo použito celkem tří transparentů, a to jak následuje: „Farmy a Královy projekty si strčte do pr*ele!“ ; „Král je p**a“ ; „Ať zdechne Král!“

Kompletní rozhodnutí disciplinárky (formát .pdf) »

Na základě těchto skutečností s přihlédnutím k závažnosti spáchaného provinění uložila DK ČSLH přerovskému klubu finanční pokutu ve výši 20 tisíc korun a dále trest odehrání utkání bez přítomnosti diváků na jedno utkání Chance ligy v určité části stadionu (v tomto případě konkrétně v sektorech 106 a 207).

Tomáš Král rozhodnutí disciplinárky zrušil

Prezident Českého hokeje Tomáš Král využil svého práva a tento trest pro Přerov zrušil. „Rozhodl jsem se k tomuto kroku, protože je to mé právo. V žádném případě to neznamená, že bych s něčím podobným souhlasil. V našich klubech je ale ještě stále řada činovníků, kteří si myslí, na rozdíl od zbytku hokejového světa, že takové chování k hokeji patří,“ vysvětluje Král.

„Tímto dávám, jak doufám, dostatečně najevo, že vůbec nejde o mě, nebo že bych podobné urážky neunesl, ale že jde o věc principiální. Buď to jednou zodpovědní lidé pochopí, nebo ne,“ dodává.

Druhý trest platí, Přerov zaplatí 10 tisíc

Zubři ovšem od Disciplinární Komise ČSLH vyfasovali ještě jeden trest a budou muset zaplatit pokutu ve výši 10 tisíc korun. V průběhu utkání totiž došlo k dalšímu nesportovnímu chování přerovských fanoušků, jak byla tato skutečnost popsána hlavními rozhodčími utkání Radkem Wagnerem a Janem Doležalem v poznámkách k utkání zápisu o utkání: „V čase 56:52 bylo vhozeno pivo na ledovou plochu. Pořadatelská služba i po incidentu nezajistila pořádek a nedostavila se do daného sektoru diváků, kteří vhodili pivo na hrací plochu. V čase 57:31 byla střídačka hostí polita pivem.“

Co na to Tomáš Král? „V této části jsem ponechal rozhodnutí v platnosti, s mojí osobou nesouvisí. I když se vlastně nedivím, že tam ti lidé pivo vylévají. (smích)“

Kompletní rozhodnutí disciplinárky (formát .pdf) »

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz