V prosinci se loučil, teď se vrací. Gregorc zase pomůže Vítkovicím

Foto: hc-vitkovice.cz

15. ledna 2020, 13:49

Adam Bagar

Slovinský obránce Blaž Gregorc se po víc než měsíční odmlce vrací do Vítkovic, kde podepsal novou smlouvu. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Brzy třicetiletý reprezentant na začátku prosince po vzájemné dohodě skončil v ostravském týmu, ale teď se nechal zlákat zpět. „Blaže jsme oslovili a jsem rád, že jsme se domluvili na tom, že se k nám vrátí a bude bojovat za Vítkovice,“ hlásí kouč Mojmír Trličík.

„V naší současné situaci potřebujeme a využijeme každého, kdo je ochoten bojovat za Vítkovice i záchranu extraligového hokeje v Ostravě a je schopen být přínosem do naší hry.“

„Má bohaté hráčské zkušenosti a má svou kvalitu. V naší současné situaci potřebujeme a využijeme každého, kdo je ochoten bojovat za Vítkovice i záchranu extraligového hokeje v Ostravě a je schopen být přínosem do naší hry,“ dodává šéf vítkovické střídačky.

Blaž Gregorc s Ostravany trénuje od začátku týdne. „Mám radost, že jsem zpátky ve Vítkovicích. Co bylo v minulém roce, to už neřeším, teď se dívám jen dopředu a soustředím se jen na to, co mě čeká. A to je boj za Vítkovice a boj za záchranu,“ hlásí natěšeně.

Gregorc přišel v prosinci 2018 ze Sparty výměnou za Švéda Erika de la Roseho. Za ostravský klub odehrál dohromady 49 zápasů, v nichž zaznamenal patnáct bodů (3+12). V aktuálním ročníku zapsal 20 startů, nasbíral v nich dvě trefy do černého a čtyři asistence.

Slovinský hokejista působí v extralize nepřetržitě od sezony 2013/14. Tři roky hrál za Pardubice, další dva za Hradec Králové, celkem v Česku odehrál 363 zápasů s bilancí 122 bodů (25+97). Dřív si zahrál také ve Švédsku za Södetälje nebo v Dánsku v dresu Odense.

Soupiska HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři:
Daniel Dolejš, Miroslav Svoboda.

Obránci:
Martin Bodák, Robert Černý, Tomáš Černý, Blaž Gregorc, Lukáš Kovář, Daniel Krenželok, David Kvasnička, Petr Šidlík, Peter Trška, Jan Štencel, Jan Výtisk.

Útočníci:
Jozef Baláž, Jan Bernovský, Roberts Bukarts, Rastislav Dej, Petr Fridrich, Tomáš Guman, Miroslav Indrák, Tomáš Kubalík, Daniel Kurovský, Dominik Lakatoš, Alexandre Mallet, Erik Němec, Frenks Razgals, Ondřej Roman, Jan Schleiss, Šimon Stránský, Radim Toman, Radek Veselý, Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz