Veterán Irgl hlásí návrat po 13 letech, z Olomouce se stěhuje do Vítkovic

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Přišly sice o Jana Výtiska, ovšem hokejovým Vítkovicím zkušenosti chybět nebudou. Vedení klubu dnes potvrdilo příchod Lukáše Krenželoka, další velkou zprávou pro fanoušky je skutečnost, že po 13 letech hlásí návrat Zbyněk Irgl. Zkušený veterán se chtěl z Olomouce přesunout už letos v lednu, nakonec to klaplo až nyní.

Vicemistr světa 2006, který dlouho působil v ruské Kontinentální lize a okusil také angažmá ve Švýcarsku, naplnil předpoklady, jež se očekávaly před lednovou uzávěrkou přestupů. Irgl tehdy chtěl pomoci Vítkovicím se záchranou, ovšem okolnosti byly nakonec proti.

Poté se zdálo, že by ostřílený útočník mohl znovu vyrazit za hranice. Mluvilo se o kontaktech se Znojmem, nicméně Orli zatím nemají jasno setrvání v EBEL. Navíc zájem Vítkovic byl podle všeho trvalý a také Irgla návrat ke kořenům hodně lákal. Po 13 letech je nyní zpátky, vítkovický dres oblékl naposledy v ročníku 2006-07, který posléze dokončil ve švýcarském Davosu.

„Hokejově pořád patří mezi nejlepší extraligové hráče. Má hromadu zkušeností, výborný přístup na ledě i mimo něj. Navíc už během minulé sezony se chtěl hodně vrátit do Vítkovic a pomoci se záchranou, což jen svědčí o tom, že na svůj mateřský klub doopravdy nezapomněl a chce za něj bojovat. Také proto jsme o jeho služby stáli hned ve chvíli, kdy to bylo možné, tedy už v průběhu sezony," uvedl na klubovém webu hlavní trenér Mojmír Trličík.

Irglův příchod je pro Vítkovice důležitou zprávu. Juniorský mistr světa 2000 už sice v listopadu oslavil 39. narozeniny, stále si ale udržuje velmi kvalitní formu. V dresu OIomouce si během minulé sezony připsal i s předkolem play off 52 utkání, vstřelil 15 branek a přidal 22 nahrávek. Loni o jeho službách uvažovala Sparta, situaci průběžně sondovaly jiné kluby.

Ovšem Irgl se teď rozhodl pro přesun do města, kde se narodil. A kde se prosadil mezi hokejovou elitu. „Zbyňu si pamatuju ještě jako spoluhráče na křídle mé formace. Je to poctivý kluk, který má za sebou hromadu zkušeností, prošel toho hodně, ale je to pořád výborný hokejista. A hlavně přes to všechno pořád ví, kde má srdce a kam ho to táhne. Za sebe i za klub jsem rád, že se nám podařilo jeho návrat dotáhnout do úspěšného konce. A že bude zase oblékat vítkovický dres, do kterého patří," řekl klubovým stránkám sportovní manažer Roman Šimíček.

Irgl má co nabídnout. V Moře byl letos nejproduktivnějším hráčem, kvalitní produktivitu předtím předváděl u třineckých Ocelářů. Na východní frontě se dlouholetému reprezentantovi vydařila angažmá v Jaroslavli, Atlantu či v běloruském Dinamu Minsk. Zbyněk Irgl slavil s Vítkovicemi extraligový bronz (2001) a stříbro (2002), druhé místo v TELH si připsal i na jaře 2015, kdy byl hráčem Třince. S Davosem bral v roce 2007 mistrovský titul ve švýcarské NLA.

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz