Vítaný návrat pro Havířov! Do obrany přivedl zkušeného Bořutu

Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

20. května 2020, 10:22

Marek Hedbávný

Produktivní bek Antonín Bořuta se po sezoně, kterou strávil v EBEL v barvách Znojma, vrací do Havířova. S prvoligovým klubem podepsal roční smlouvu.

„Protože je nyní ve Znojmě určitá nejistota, jak to bude, a naopak u nás Tonda zanechal před dvěma sezonami dobrou stopu, tak se pro nás stal zajímavým. Všechny reference od vedení klubu i trenéra Režnara byly pozitivní,“ říká na havířovském webu nový sportovní manažer Pavel Zdráhal.

Je jasné, že Bořuta bude stěžejním pilířem obrany. „Je to pracovitý bek. Spoléháme na něj a věřím, že vedle něj naši mladí obránci vyrostou,“ doufá Zdráhal.

Jednatřicetiletý Bořuta hrál za AZet už v sezoně 2018/2019 a vedl si skvěle: v 51 zápasech se blýskl 27 body (5+22).

„Určitě to bylo jednodušší tím, že jsem v Havířově byl a trenér Režnar mě dobře zná. Trénoval mě už ve Znojmě, takže i to sehrálo svou roli, že jsem se vrátil,“ vysvětluje Bořuta v rozhovoru pro hc-havirov.cz.

U Orlů byl letos nejproduktivnějším obráncem – po 52 utkáních měl parádní bilanci 7+20. „Jsem moc rád, že se k nám vrací. Je to hráč, který má své kvality a zkušenosti," těší trenéra Jiřího Režnara.

„Jinak jsme, co se týká doplňování kádru, v jednání s dalšími hráči. Ale nic není hotovo, takže nemá cenu se bavit o nějakých jménech. Pokud se něco objeví, budeme fanoušky informovat,“ vzkazuje Zdráhal.

Připomínáme, že na havířovské soupisce stále chybí Alex Rašner. Nové angažmá si hledá Ľubomír Malina. Do extraligy pak odešli útočníci Jakub Kotala (Mladá Boleslav) s Janem Bambulou (Olomouc)

Aktuální kádr AZ RESIDOMO Havířov

Brankáři: Aleš Stezka, Matyáš Daňa, Marek Štipčák.

Obránci: Antonín Bořuta, Tomáš Dajčar, David Chroboček, Jaroslav Mrowiec, Martin Nepokoj, Ludvík Rutar, Vojtěch Ševeček.

Útočníci: Lukáš Bednář, Dominik Cihlář, Jozef Danielčák, Jakub Doktor, Jan Dvořák, Jan Maruna, Ondřej Procházka, Filip Seman, Radek Veselý.

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz