Zlín dá šanci juniorskému králi, další talent hlásí návrat z Finska

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

24. dubna 2020, 16:58

Adam Bagar

Do přípravy extraligového Zlína se od pondělí zapojí i devatenáctiletí junioři – útočník Vojtěch Dobiáš (na snímku) a bek Jiří Suhrada, kteří s Berany podepsali smlouvy. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

„Jsme rádi, že tyto kluky můžeme mít v letní přípravě. Budeme společně pracovat na jejich dalším růstu. Máme společně před sebou vizi, která by je měla posunout v jejich hokejové dráze výše,“ hlásí trenér a sportovní manažer klubu Robert Svoboda.

Vojtěch Dobiáš má za sebou fantastickou sezonu, v níž se stal králem produktivity i nejlepším střelcem juniorské soutěže. Celkem se ve 43 zápasech blýskl 61 body za 33 gólů a 28 asistencí a řekl si také o šanci v extralize, Beranům pomohl ve dvou zápasech.

„Vojta je velmi talentovaný junior, který v uplynulém ročníku vyhrál hodnocení produktivity celé soutěže, což je skvělá vizitka. Podepsal juniorskou smlouvu a dostane šanci jako další náš odchovanec, aby zabojoval o extraligový dres,“ pokyvuje Svoboda.

„Budeme společně pracovat na jejich dalším růstu. Máme společně před sebou vizi, která by je měla posunout v jejich hokejové dráze výše.“

Další mládežnický reprezentant Jiří Suhrada se vrací domů po dvouletém působení ve Finsku, kam odešel v letě 2018. Nejdřív hrál za Lahti, pak v Tappaře Tampere, kde v minulé sezoně odehrál 55 zápasů s bilancí 23 bodů za jednu branku a 22 nahrávek.

„Jirka působil dva roky v juniorské lize ve Finsku, získal zkušenosti a nyní se rozhodl pro návrat do mateřského klubu,“ těší Svobodu, který dá oběma mladíkům příležitost probojovat se do extraligového kádru. Týmová příprava startuje už v pondělí 27. dubna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz