<

Zlín reaguje na pandemii: Platy nad 50 tisíc o 40 procent dolů, bonusy nebudou

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

3. dubna 2020, 15:14

Václav Jáchim

Také ve Zlíně řeší dopady pandemie koronaviru, která před třemi týdny předčasně ukončila letošní extraligovou sezonu. Jak klub informuje na svém webu, hráči se s vedením Beranů dohodli na snížení mezd za březen a duben, k diskusi jsou případně připraveni i pro následující měsíce.

K dohodě o úpravě platů došlo na schůzce, které se zúčastnili generální manažer Martin Hosták, hlavní trenér a sportovní manažer Robert Svoboda i hráči v čele s kapitánem Tomášem Žižkou.

„S tímto scénářem nikdo nepočítal. Jsem ale velmi rád, že po komplikacích spojených s touto situací a následných jednáních můžeme konstatovat, že současná sezona je finančně zajištěná. Velmi k tomu přispěl i fakt, že jsme se s hráči domluvili na snížení jejich odměn," řekl klubovému webu Martin Hosták.

Počínaje dubnem byly základní platy sníženy o 40 procent, vyplaceny nebudou bonusy za postup do předkola Generali Česká pojišťovna play off ani části dalších bonusů. Zároveň bylo stanovena hranice 50 tisíc korun, pod níž krácené platy nemohou klesnout. Hráči, kteří mají měsíční smluvní odměnu pod touto hranicí, obdrží nadále 100 procent  mzdy. Snížení platů se týká i trenérů.

Ve Zlíně vůbec neuvažovali o tom, že by přistoupili k razantním krokům a vypovídali hráčské smlouvy, jak se tomu děje kupříkladu na Slovensku. „Tohle u nás nebylo k diskuzi. Většina našich hráčů jsou místní, kteří s klubem žijí celý život. Nemůžeme se k nim obrátit zády ani v těžkých časech. Prioritou pro nás bylo společně dojít k dohodě, která bude pro všechny akceptovatelná," řekl sportovní manažer a hlavní kouč Robert Svoboda.

Tým nadále povede s kolegou Martinem Hamrlíkem, v kádru dojde k některým změnám. Rozloučí se nejspíš lotyšský obránce Ralfs Freibergs, jasno není v případě budoucnosti Francouze Valentina Claireauxe. Berani naopak prodloužili smlouvy kupříkladu s Antonínem Honejskem, Jakubem Šlahařem, Zdeňkem Okálem nebo Jakubem Ferencem.

I v nestandardních podmínkách se už vedení klubu chystá na příští extraligový ročník. „Připravujeme se na první kola jednání s partnery a také na prodej permanentních vstupenek. Ty bychom chtěli začít prodávat v běžném termínu, ale uvidíme, jak se bude situace dále vyvíjet. Podpora fanoušků a sponzorů je pro nás důležitější než kdy dříve, a proto pro ně připravujeme na další sezonu novinky a překvapení," uzavřel Martin Hosták.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz