<

Změny ve Spartě! Klub po Břízovi povede žena, Broše nahradí Ton

Foto: hcsparta.cz

9. května 2019, 14:38

Adam Bagar

Novou generální ředitelkou Sparty se stala Barbora Snopková Haberová, na pozici sportovního ředitele pak nastupuje bývalý útočník Petr Ton.

O změnách informoval mediální zástupce investiční skupiny Kaprain Ondřej Pechar. Právě Kaprain od úterý pražský klub vlastní, koupil jej od bývalého brankáře Petra Břízy, který ve Spartě působil jako generální manažer a zároveň předseda představenstva klubu.

Snopková Haberová pochází z hokejové rodiny

Bříza klub opustil. Na pozici generálního manažera jej nahradí žena, právnička a manažerka se zkušenostmi z nejužšího vedení České pošty nebo nadačních fondů a také členka kabinetu někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha Barbora Snopková Haberová.

Ta pochází z hokejové rodiny. Jejím dědečkem je plzeňská legenda Zdeněk Haber, otcem pak někdejší extraligový rozhodčí Ivo Haber a manželem bývalý hokejový obránce Jan Snopek, který aktuálně působí jako kondiční trenér v trenérském štábu Ladislava Čiháka.

„Na Petrovi bude co nedřívější zlepšení a stabilizace výkonnosti A-týmu a rozvoj mládežnického hokeje.“

Pražané oznámili i jméno nového sportovního manažera, Michala Broše střídá bývalý útočník Petr Ton. Ten je s 293 vstřelenými brankami historicky nejlepším střelcem klubu, se kterým v letech 2005 a 2006 slavil mistrovský titul. Hrál i v Kladně, Brně či ve Finsku.

Oba mají jasně rozdělené role. „Mým úkolem je postarat se o manažerské vedení klubu, jeho hladký chod a další rozvoj. A na Petrovi bude co nedřívější zlepšení a stabilizace výkonnosti A-týmu a rozvoj mládežnického hokeje,“ hlásí nová generální ředitelka Sparty.

„Do své funkce jdu s jediným cílem. Lidé by se v příštích sezonách neměli ptát, kterých šest týmů jde přímo do play off. Mělo by být jasné, že je to Sparta a pět dalších.“

„Sparta není obyčejný klub. Je to nedílná součást české i mé osobní hokejové historie. Do své funkce jdu s jediným cílem. Lidé by se v příštích sezonách neměli ptát, kterých šest týmů jde přímo do play off. Mělo by být jasné, že je to Sparta a pět dalších,“ dodává Ton.

„K tomu vede jedna cesta. Ve spolupráci s trenérem Kruppem musíme vybudovat silný kádr postavený na zkušených osobnostech a mladých talentovaných hráčích, které jsme si vychovali v mládežnických kategoriích,“ popisuje svou vizi někdejší výborný hokejista.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz