Z Božího Daru k definitivě baráže. Katastrofální start, přiznává Vrána

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Další kolo skupiny play out svedlo proti sobě týmy Karlových Varů a Pardubic. Karlovarští před tímto duelem hlásili, že se soustředí výhradně na barážové boje, které pro ně byly téměř jisté. Po duelu s Východočechy už jsou stoprocentní. Energetici zaspali celou první třetinu, během které inkasovali tři branky. Ve zbylých částech hry sice dokázali snížit na rozdíl jediné trefy, i díky Lukáši Vránovi, který zapsal vůbec první kanadský bod v extralize, ale kýženého vyrovnání se nedočkali.

Karlovarští hráči neměli vůbec dobrý vstup do utkání. Už po dvaceti sekundách hry totiž inkasovali z hole Petra Sýkory. V páté minutě druhého kola play out navíc prohrávali už o dvě branky, když si udělal Dmitrij Moňa z obránců Energie kužely a naservíroval puk na zcela volného Davida Tomáška, pro kterého nebylo těžké zasunout touš do branky podruhé. Do konce prvního dějství se stihl ještě jednou prosadit Petr Sýkora a bylo to už 0:3.

„Je to o psychice. Celý tým to má v hlavě a jde o to, abychom to zlomili a bude to lepší a doufám, že to udržíme,“ říká Lukáš VránaEnergetici se ale ve druhé třetině zvedli a pomohla jim k tomu i branka Jaroslava Kůse. Rázem domácím nechyběl pohyb a tlačili se do předbrankového prostoru. „První třetina byla katastrofální. Tou první brankou se to zlomilo a věřím, že se na to už dalo koukat,“ souhlasí se zlepšením hry dvaadvacetiletý útočník.

Do posledního dějství zápasu vstupovali Karlovarští s dvoubrankovým mankem, které však dokázal snížit Petr Koblasa po krásné přihrávce Lukáše Vrány. „Byl tam nastřelený puk, Kobli to udržel výborně v rohu. Já jsem na něj řval asi půl minuty, nevím co tam dělal, pak mi to nahrál za bránu, já mu to vracel před první tyč a gól,“ popisuje Vrána druhou branku Západočechů.

Ta Energii ještě více nakopla a domácí fanoušci se nestačili divit aktivitě svého týmu. Domácí se snažili o vyrovnání, kterého se však nakonec, i přes množství šancí, nedočkali. „Měli jsme i smůlu, kdy Bary (Marek Baránek, pozn. red.) trefil tyčku, pak jsme byli jednoznačně lepší a je škoda, že jsme nevyrovnali. Každý bod je dobrý a my potřebujeme hrát dobře, abychom šli do baráže s tím, že prostě hrajeme dobře.“

Pro karlovarského odchovance to byl teprve třetí zápas v extralize. Nejdřív si totiž zahrál v juniorské MHL, pak se Sokolovem usiloval o postup do druhé nejvyšší soutěže a letošní sezonu odehrál za tým Kadaně. „Hrálo se mi dobře, jsem strašně rád, že tu s klukama můžu být. Hodnotím to pozitivně, ale výsledky zatím nepředvádíme takové, jaké bychom měli.“ A jaký rozdíl vidí Lukáš Vrána mezi WSM Ligou a Tipsport extraligou? „Rozdíl tam je určitě, je to rychlejší a hodně o taktice. V první lize se lítá a není tam taková taktika jako v extralize.“

V zápase proti Pardubicím nastoupil Vrána ve čtvrté formaci po boku Vojtěcha Tomečka a Petra Koblasy. „Mám úkol ve čtvrté lajně dohrávat souboje. Musíme to prostě zvednout. Se Sumcem (Vojtěch Tomeček, pozn. red.) a s Koblim (Petr Koblasa, pozn. red.) se hraje dobře, oni jsou šikovní. Kobli hraje dobře dozadu, Sumec je taková hračička,“ říká o spolupráci nadějný útočník.

Západočeši měli poslední týden dost náročný, protože absolvovali soustředění na Božím Daru. Přípravu na už zcela jistou baráž tak začali v nejvyšších místech Krušných hor. „Bylo to těžké, ráno jsme vstali, měli snídani, jeli na trénink, přijeli jsme, jeli na druhý trénink,“ líčí Vrána s tím, že kemp na Božím Daru nebyl jen fyzickou přípravou na těžké závěrečné boje. „Určitě to bylo hlavně kvůli stmelení a také, abychom natrénovali na baráž. Do ní půjdeme s tím, že chceme všechno vyhrát a nespadnout,“ velí Lukáš Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz