Z Hradce do Znojma. Orli reagují na velkou marodku, posilují útok

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Znojmo posiluje útočné řady. Na jih Moravy se z Hradce Králové stěhuje Lukáš Vopelka, jenž si poprvé v kariéře zahraje v EBEL. Orli o tom informovali na svých webových stránkách.

„Lukáš je typem hokejisty, který neuhne. Je to bojovník, chodí k mantinelům a má dobrý pohyb. Působil pět let ve Švédsku, to jasně dokazuje, že je solidní bruslař s dobrou taktickou disciplínou," líčí hlavní trenér a sportovní manažer Orlů Miroslav Fryčer.

„Nehledali jsme žádného cvrčka."

„Nehledali jsme žádného cvrčka, potřebujeme silový typ hráče á la Petr Beránek, který je silný na puku. Lukáš nám v tomto pomůže. Jsou to navíc vlastnosti, které budeme potřebovat v bojích o play off," dodává Fryčer na adresu třiadvacetiletého útočníka.

Ten začal sezonu hostováním ve Vítkovicích, kde za šestnáct utkání zaznamenal dva body za asistence. Následně se vrátil pod Bílou věž, ale místo v kádru si pod taktovkou trenérů Vladimíra Růžičky a Tomáše Martince nezískal, sehrál jen čtyři zápasy.

To snad dřív přijde jaro, než se někdo z marodů vrátí

Teď útočník se 121 extraligovými starty i zkušenostmi ze Švédska či Kontinentální ligy vyzkouší mezinárodní EBEL. Znojmo jeho příchodem reaguje na obrovskou marodku. „To snad dřív přijde jaro, než se někdo z marodů vrátí," komentuje ironicky Fryčer.

„Radim Matuš s námi pomalu začíná trénovat. Čekáme na výsledky vyšetření u Parkera Bowlese a Kevina Tanseyho, který si přivodil zranění v horní části těla včera," přibližuje kouč, který už vyhlíží čtyřdenní zápasové volno po úterním duelu s Innsbruckem.

Soupiska Orlů Znojmo

Brankář:
Dominik Groh, Teemu Lassila.

Obránci:
Antonín Bořuta, Adam Jonáš, Ondřej Mikliš, Adam Sedlák, Aleš Sova, Jakub Stehlík, Kevin Tansey.

Útočníci:
David Bartoš, Petr Beránek, Aaron Berisha, Parker Bowles, Matej Češík, Rob Flick, Michal Gago, Martin Kosnar, Anthony Luciani, Radim Matuš, Philip McRae, Petr Mrázek, Patrik Novák, Vladimír Oščádal, Tomáš Svoboda, Lukáš Vopelka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz