Z útočníka gólman? Myslel jsem, že jde o vtip, líčí Američan ze Slovanu

Foto: Facebook Complete Hockey News

22. února 2019, 10:07

Adam Bagar

Na zápas v Helsinkách asi jen tak nezapomene Američan Casey Bailey. Útočník Slovanu kousal porážku 1:7 v dost netradiční roli, na sobě měl brankářskou výstroj. Poprvé a nejspíš i naposledy.

Slovan aktuálně nemá k dispozici ani jednoho z gólmanů, kteří jej celou sezonu drželi. Marek Čiliak se před časem vrátil do Komety a Jakub Štěpánek si odpykává pětizápasový trest, když v Rize vztekle praštil do hokejky, která zasáhla sudího. Na ledě Jokeritu musel do brány 18letý Michal Vojvoda a záda mu kryl právě Casey Bailey.

„Souhlasil jsem s tím, že budu náhradním brankářem. Ale myslel jsem si, že budu normálně hrát a jen v případě potřeby budu mít patnáct minut na převlečení. Za hodinu za mnou přišel kouč a řekl mi, že si mám obléct brankářskou výstroj. Začal jsem se smát, protože jsem myslel, že jde o vtip,“ líčí v rozhovoru pro Šport.sk.

„V životě jsem neslyšel o podobné situaci, kterou jsem prožil. Už nikdy v ní nechci být.“

„Nechtěl jsem tomu stále uvěřit. Trenérovi jsem řekl, že to není to, na čem jsme se dohodli, a že chci být připraven do hry jako normální hráč do pole,“ dodává Bailey. Jenže Slovan už jej nahlásil jako náhradního gólmana. „Byl jsem z celé situace velmi zklamaný, ale udělal jsem to pro tým. Připadalo mi to ovšem celé dost bizarní.“

Jako brankář chytal jen jako malý, když s kamarády hrál hokejbal. Teď ho v případě zranění či vyloučení Vojvody mohl čekat debut, navíc v KHL. „V životě jsem neslyšel o podobné situaci, kterou jsem prožil. Mohl z toho být zajímavý příběh, ale jsem rád, že se nic takového nestalo a náš brankář dochytal zdravý,“ oddechuje si Bailey.

Foto: Sport TV

Na střídačce prožíval těžké chvíle, když při porážce 1:7 nemohl svým spoluhráčům pomoct. „Bylo to pro mě velmi frustrující, že jsem nemohl zasáhnout do hry a jen seděl na střídačce a sledoval je,“ přiznává americký útočník. Jeho Slovan čeká už jen jedno utkání, sezonu zakončí v pátek od 17:30 na ledě ruského Soči.

Chytat bude mladík Vojvoda, bude Bailey znovu plnit roli dvojky? „Ne. Už nikdy nechci být v podobné situaci,“ zdůrazňuje. Kouč Országh tak bude nejspíš řešit, kdo oblékne brankářskou výstroj tentokrát. Pro slovenský klub, který se potýká s finančními problémy a je s 33 body poslední v celé KHL, je to nedůstojný konec sezony.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz