Z Vejmelky jde klid, líčí Hronek. A moje body? Vždyť jsme přešli čtvrtfinále

Foto: Jan Beneš, Český hokej

26. května 2022, 19:23

Ondřej Mach

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Jako rozehrávač řídí celý šampionát první českou přesilovku, nabídkami na střelu zásobuje esa jako David Pastrňák nebo Tomáš Hertl. Právě početní výhody s Filipem Hronkem u modré čáry měly masivní podíl na českém postupu do semifinále.

První přesilovka, gól.

Druhá přesilovka, gól.

Třetí přesilovka, gól. 

Koncert národního týmu dirigovalo útočné duo s nálepkou D+D, po jejich boku ještě kapitán Roman Červenka.

„Dneska jsme si přesilovkami fakt pomohli. Od toho se to odvíjelo, pak se nám celý zápas hrálo líp,“ hlásí Hronek, který si u druhého gólu připsal první bodík na turnaji.

„Jestli je to pro mě důležité? Není,“ odvětil na jednu z otázek lídr české defenzivy. „Přešli jsme přes čtvrtfinále, ne? Tak dobrý, ne?“

„Přešli jsme přes čtvrtfinále, ne? Tak dobrý, ne?“

Především při druhé české trefě muselo srdce hokejového fanouška plesat. Série nahrávek z první vyvrcholila parádním pasem Krejčího na Červenku, ten už pouze trefil odkrytou branku.

„Necvičili jsme to. Všichni to jsou dobří hráči, snažíme se číst jeden od druhého,“ popisoval Hronek.

„Byl to pro nás důležitý zápas. Vždycky je klíčový v tom, jestli budeme hrát o medaili nebo ne,“ pokračoval.

Přesilovkové řádění podpořil dalším jistým výkonem gólman Karel Vejmelka. Jeho neprůstřelnost ukončil až v 54. minutě Hronkův detroitský parťák Moritz Seider.

„Byl to pro nás důležitý zápas. Vždycky je klíčový v tom, jestli budeme hrát o medaili nebo ne.“

„Karlos nás držel celých šedesát minut. Měl tam velké zákroky, mohli snížit daleko dřív,“ upozornil Hronek. „Ale jde z něj klid, určitě nám to pomáhá.“

Česká reprezentace tedy přestála kritický moment každého mistrovství – zápas, který rozhoduje o úspěchu nebo neúspěchu. 

„Kvůli tomu jsme sem přijeli, o nic jiného nám nešlo. Zítra máme volnější den. Připravíme se na to, snad to zvládneme,“ dodal Hronek v narážce na sobotní semifinále.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz