Z Vítkovic cítím enormní zájem, hlásí Polák. Jedná také s Oceláři

Foto: Facebook Toronto Maple Leafs

22. června 2018, 9:29

Adam Bagar

Elitní tuzemskou soutěž by mohl v nové sezoně oživit Roman Polák, kterému v Torontu skončila smlouva. Zkušený obránce sice touží v NHL přidat další zápasy, ale pokud by mu to nevyšlo, pak by se vrátil domů. Do Třince, nebo Vítkovic, přičemž jako pravděpodobnější by se aktuálně jevila druhá varianta.

"V prvé řadě chci jasně říct, že prioritou pro mě pořád zůstává NHL. Chci ještě v zámoří zůstat a zabojovat tam o místo. Pokud by se mi tohle nepovedlo, chci se vrátit do našeho regionu," líčí pro oficiální stránky ostravského klubu Roman Polák, který v nejlepší lize světa odehrál za St. Louis, San Jose a Toronto dohromady 746 utkání.

"Nezastírám, jednám jak s Vítkovicemi, tak s Třincem. Ale troufám si říct, že s Vítkovicemi je to intenzivnější."

"Vzhledem k jeho věku, zkušenostem i kvalitám stojí hodně o to, aby sehrál ještě minimálně sezonu v NHL," říká na adresu dvaatřicetiletého bojovníka kouč Jakub Petr. Ten o Poláka usiluje. "Měli jsme s Romanem několik jednání. A rád přiznám, že se v posledních dnech hodně zintenzivnila, ale víc teď k tomu nemohu říct."

Kloka zlákala KHL ve Slovanu, ve Vítkovicích končí také Urbanec »

Sám hokejista vnímá, že Vítkovice o něj hodně stojí. "Cítím enormní zájem. Vedeme jednání, která teď nabrala na intenzitě. Byli jsme si sednout také s majitelem klubu Alešem Pavlíkem. Nezastírám, jednám jak s Vítkovicemi, tak s Třincem. Ale troufám si říct, že s Vítkovicemi je to intenzivnější," prozrazuje důrazný hokejista.

Foto: Ondřej Kalát, cslh.cz

Účastník Světového poháru z roku 2016, olympijských her 2010 ve Vancouveru nebo světových šampionátů v letech 2009 a 2014 má k Ostravě blíž než k Třinci. Narodil se tam, navíc hokejově vyrůstal v prvoligové Porubě a v extralize dosud hájil pouze vítkovické barvy. Nejdřív v sezoně 2005-06, následně 2012-13 během výluky v NHL.

Vítkovice na soustředění v Tatrách: Výšlapy, jeskyně či fotbálek »

"Snaha vítkovického vedení o to, abych se vrátil právě k nim, je velká. Znovu opakuju, že mou prioritou je NHL, ale kdyby se to nepovedlo, tak vím, jak moc o mě ve Vítkovicích stojí a že je to z jejich strany na dobré cestě," uzavírá Roman Polák, jenž má na kontě 65 extraligových startů, během nichž nasbíral devět bodů s bilancí 2+7.

Příchody do HC VÍTKOVICE RIDERA

Jan Schleiss (Plzeň)
Erik de la Rose (Jihlava)
Jaromír Pytlík (Žďár nad Sázavou)

Odchody z HC VÍTKOVICE RIDERA

Petr Kolouch (Olomouc)
Karol Sloboda (Banská Bystrica)
Milan Bartovič (Trenčín)
Lukáš Klok (Slovan Bratislava)
Patrik Urbanec (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz