Za 5 minut a 47 vteřin hattrick. Konečně jsem se dočkal, září Daňo

Marko Daňo. | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Oceláři potřebovali doma zabrat, v prvních čtyřech domácích duelech totiž neslavili výhru. Na pátý pokus se povedlo, především díky hattricku Marka Daňa. Slovenský forvard stihl tři branky za pět minut a sedmačtyřicet vteřin první třetiny. „Věřím, že tento zápas nás nakopne a že mi to bude dále takhle padat,“ říká slovenský útočník.

Do zápasu vlétl jako uragán, po necelých osmi minutách hry slavil čistý hattrick: „Konečně jsem se dočkal, jsem za to rád. Na co jsem sáhl, to tam spadlo. Co k tomu dodat. Hlavní je, že jsme vyhráli.“

Své tři branky Daňo vsítil v rozmezí pěti minut a 47 vteřin. Všechny trefy přitom byly výstavní.

První gól: rána od modré pod horní tyč.

Druhá trefa: získaní kotouče, odehrání protihráče a rána o levou tyč.

Při třetí brance, kterou vyhnal brankáře Zajíčka na střídačku, pak slovenský útočník skóroval s velice ostrého úhlu.

„Ten první byl od modré, nevím, jak to tam přes skrumáž hráčů proletělo. U druhého se to bekovi zamotalo pod nohy, puk se dostal ke mně. Bylo cítit, že se kotouč ke mně odrážejí,“ usmíval se Daňo a pokračoval. „Ten třetí jsem zkusil mezi nohy nějak propasírovat a když už člověk má takové štěstí v zápase, tak mu to tam spadne i pod ledem.“

Takže u třetího gólu bylo jeho úmyslem trefit mezeru mezi Zajíčkovými betony? „Ráno jsem tam dělal díru do ledu, proto to prošlo,“ směje se. „Někdy se stane, že se gólman nahne dopředu a trochu se mu udělá mezera pod betonem. Tak jsem to zkusil a prošlo to. Raduji se z prvního hattricku a věřím, že nebude poslední.“

„Ráno jsem tam dělal díru do ledu, proto to prošlo.“

Kdy se v šikovném slovenském útočníkovi probudil gólový střelec? „Těžko říct, asi se toho místa potřeboval někdo chopit. Jsem rád, že momentálně to jsem já. Věřím ale, že se další chalani přidají a bude to fungovat více hráčům. A tím pomáhat týmu,“ věří Marko Daňo.

Naději Marku Daňovi dává narůstající trend vstřelených branek za sezonu. Loni, kdy poprvé naskočil do české extraligy, vsítil deset branek. Nyní na svém kontě má již osm přesných zásahů. „Našlápnuto mám dobře, ale je třeba jít dále s pokorou a dělat ty malé věci dobře. Pak bude člověk odměněný,“ říká.

Střelcem byl již jeho otec Jozef Daňo, který v Třinci válel v devadesátých letech minulého stolení. Probíhá mezi otcem a synem hecování o to, zda Marko překoná svého tatínka? „Zatím mi nic neříkal. Byl rád, že mám dobré zápasy a že se mi daří střelecky i bodově. Teď je rád za hattrick, asi bude mít na cestu domů méně peněz z VIPky, určitě bude muset všem platit,“ směje se Marko Daňo. „Ale my si to pak nějak vyrovnáme,“ dodává.

V jednom už svého otce dohnal. Bez jednoho dne přesně před třiadvaceti lety Jozef Daňo oslavoval v barvách Třince hattrick. „Tak to máme dobře načasované,“ usmívá se. „V těch starších časech bylo ty hattricky jednodušší dávat,“ uzavírá Marko Daňo.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz