Za deset pět. Kometa si nabitou exhibicí připomněla úspěšnou dekádu

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

14. srpna 2022, 15:45

Ondřej Mach

Další ze série srpnových exhibicí uspořádala brněnská Kometa: klub před 5 658 fanoušky zavzpomínal na zisk pěti extraligových medailí za uplynulou dekádu. Sobotní slávy se zúčastnila řada hokejových osobností, například finský brankář Sasu Hovi.

Od překvapivé cesty z předkola až do finále play off nejvyšší soutěže uplynulo už deset let. Právě v roce 2012 nicméně započalo poslední medailové období brněnského hokeje. 

V benefičním duelu proti sobě tedy nastoupili bývalí a současní hráči Komety. První z týmů tvořili vicemistři ze zmiňovaného roku. 

Doprovodný program odstartoval po obědě, jeho součástí byla autogramiáda obou celků. Úvodní buly pak bylo vhozeno symbolicky v čase 16:50. 

Tedy „Za deset pět“, jak se celá akce jmenovala.

Modrobílé tribuny se zasloužily o parádní atmosféru a mohly sledovat netradiční bitvu, kterou zpestřily nájezdové přestávky, taneční vložky nebo závod ve štafetě.

Marek Čiliak si třeba vyzkoušel trestné střílení na brankářského kolegu Sasu Hoviho, ten potom zase učil Jozefa Kováčika a Petra Holíka finskou polku.

„Rád vzpomínám na ty krásné roky v Kometě a na to, že jsem si mohl zahrát s bráchou.“

A mimo jiné dorazily také další význačné postavy tamního hokeje, konkrétně Leoš Čermák, Tomáš Divíšek, Roman Erat, Vojtěch Němec nebo Hynek Zohorna.

Šanci předvést se před zaplněným hledištěm později měli i mládežníci.

„Rád vzpomínám na ty krásné roky v Kometě a na to, že jsem si mohl zahrát s bráchou. A jak se mi hraje? To radši nechtějte vědět,“ vtipkoval během zápasu Erat.

Mazáci koučovaní Zdeňkem Venerou nakonec porazili aktuální mužstvo Komety pod vedením Martina Pešouta 12:6. 

„Já jsem si to tady vždy užíval, publikum je tady nejlepší v republice.“

Benefice navíc přispěla na dobrou věc: výtěžek z akce klub předá Nadačnímu fondu Kometa, který pomáhá dětem s poruchou autistického spektra.

„Já jsem si to tady vždy užíval, publikum je tady nejlepší v republice. Moc si to užívám i dnes a je to pro nás odměna. Kometě bych do dalších let jen to nejlepší a ať nezapomínají i na mladé kluky, ze kterých jsou pak ty budoucí hvězdy,“ pravil Tomáš Divíšek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz