Za nulu výzva od „Babiše". Budu muset přispět, směje se Štěpánek

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Jako den a noc. Oceláři sehráli ve středu a v pátek dva zcela odlišné zápasy. Zatímco v duelu s Mladou Boleslaví ztratili nadějně rozehraný duel, proti hradeckému Mountfieldu naplno ukázali svou sílu a zvítězili jasně 6:0.

Obdobně se dá charakterizovat také výkon brankáře Jakuba Štěpánka, který proti Bruslařům střídal, teď ale vychytal čisté konto.

Minule střídání, dnes nula. To jsou velké změny, že?
Jsem rád, že jsem opět dostal důvěru. Hlavně po tom minulém zápase s Mladou Boleslaví, kde to prostě nevyšlo, kotouč pokaždé odskočil jinak, než jsme potřebovali. Do dalšího zápasu jsem šel s čistou hlavou. V tom je hokej dobrý, protože nemáte moc času přemýšlet a pitvat se v tom. Za dva dny je další zápas, kdy se to dá napravit. To se povedlo.

Pomohly první zákroky?
Každý zákrok pomáhá. Jsem rád, že jsme to celkem v klidu uhráli vzadu, teda až na pár výjimek. Těch ale moc nebylo, kluci odvedli parádní práci, jak vepředu, tak v obraně. Výsledek tomu přesně odpovídá.

Opět jste měli dobrý vstup, neprobleskla vám hlavou situace ze zápasu s Mladou Boleslaví?
Nepřemýšlel jsem nad tím. Pomohla nám třetí branka, kterou jsme stihli ještě v první třetině. Oproti poslednímu utkání to byla změna, která nám velice pomohla. Měli jsme i štěstí, jednou tam byla prázdná branka, oni ale trefili tyč.

„Jsem rád, že jsem opět dostal důvěru. Hlavně po tom minulém zápase s Mladou Boleslaví."

Co pro vás ta nula znamená?
Znamená pro mě tři body, které hodně potřebujeme. Jsem za ní samozřejmě rád, nebudu tvrdit opak. Každý gólman je rád za čisté konto. V posledních pěti minutách jsem na to myslel. Věděl jsem, že budeme mít tři body, ale že nulu bych chtěl taky. Kluci to zodpovědně odehráli, celou dobu jsme strávili v soupeřově pásmu. Oni neměli žádné šance ani velké střely, klukům za to patří dík.

První nula v Třinci, bude nějaký příspěvek? Vy těch čistých kont moc nemáte, že?
Babiš už mi volal, na ledě už mi to hlásil. Je to trochu nepříjemné, budu muset něco přispět. (směje se) Všechny nuly jsou těžké, já jich v kariéře zatím moc nemám. Pokaždé mi tam aspoň jeden puk propadl. Hradec pár šancí měl, oni jeli ve dvou na branku, netrefili prázdnou klec. Tam to mohlo padnout. My chtěli vyhrát, to se povedlo. Hlavní cíl jsme splnili.

„Věděl jsem, že budeme mít tři body, ale že nulu bych chtěl taky."

Hráli jste hodně přesilovek, byl to také důležitý faktor pro vítězství?
Ano, člověk ale stejně nemůže úplně vypnout. Může odskočit puk a soupeř může ujet. Branky v oslabení padají dost často. Přesilovka není o tom, že gólman na dvě minuty vypne a má volno.

V neděli máte Vítkovice, už jste proti nim chytal? Těšíte se?
V extralize ne, chytal jsem proti nim jen přátelák za Slovan. Abych byl upřímný, tak jsem nad tím ještě nepřemýšlel. Máme tři zápasy ob den. Bude to ale něco speciálního. Já pevně doufám, že je porazíme a získáme další body. Sestup jim určitě nepřeji, v neděli ale chci vyhrát.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz