Zabere léčba legendou Motoru? Nebyl jsem tak přísný jako na profíky, tvrdí Rob

Foto: Facebook IHC Králové Písek

5. července 2020, 8:06

Ladislav Lhota

Hlavním koučem a sportovním manažerem píseckých Králů ve 2. lize se počátkem června stal bývalý reprezentant Luboš Rob (1970), jenž svoji hráčskou kariéru spojil především s budějovickým Motorem. Pod vlajkou svého mateřského klubu také nastartoval trenérskou dráhu. Letos poprvé opustil pracovně jihočeskou metropoli.

Písečtí Králové na konci června rozdělili vedení dospělého a mládežnického hokeje. A-mužstvo od té chvíle samostatně řídí společnost s ručením omezeným IHC Králové Písek 2020, mládež zůstává pod zapsaným spolkem. Novou s. r. o. vede manažerská trojice – generální manažer Erik Svoboda (hrával za mládež Motoru, poté za Písek), obchodní manažer Zdeněk Šťastný (bývalý předseda klubu) a sportovní manažer Luboš Rob v kumulaci s funkcí hlavního trenéra.

Cílem je pozvednout úroveň mužské kategorie a vrátit mužstvo do druhé nejvyšší soutěže, v níž po rozdělení Československa účinkovalo v období 1994 až 2005 a 2010 až 2013.  Luboš Rob asistoval v sezoně 2017–18 Marianu Jelínkovi na střídačce budějovického áčka, řadu let pracoval s motoráckou mládeží. V jihočeském Písku nastoupil oficiálně 8. června.

Šest přípravných utkání? V sezoně jich bude dost

„Do konce měsíce jsme chodili každé pondělí na led, další tréninky byly na suchu. Zapojovalo se pravidelně patnáct až osmnáct hráčů, což představovalo údajně nejpočetnější účast za posledních několik let. Tréninky měly kvalitu a kluci to zvládali velmi dobře. Nebyl jsem na ně tolik přísný jako na profíky, ale něco jsme si nastavili a fungovalo to. Jsem spokojený,“ uvedl před nástupem na červencovou dovolenou. 

Foto: IHC Králové Písek

Hokejisté od břehu Otavy si aktuálně užívají letní odpočinek, byť jim trenéři k tomu přibalili individuální tréninkové plány. Sejdou se znovu 27. července, kdy vypukne druhá část přípravy v délce osmi týdnů. Každý všední den je čeká kombinace tréninků na ledě a na suchu, navíc sehrají šest přípravných duelů.

„Víc zápasů ani nechci. V sezoně jich bude dost. Považuji za důležité, aby hráči vstoupili do soutěže natěšení a pokud možno bez zdravotních komplikací,“ vyslovil své krédo čerstvý padesátník Luboš Rob. Asistovat mu bude o jednadvacet let starší Václav Šrámek. „Zdědil“ ho po svém předchůdci, teprve sedmadvacetiletém Karlu Herrovi.

Tréninky měly kvalitu a kluci to zvládali velmi dobře. Nebyl jsem na ně tolik přísný jako na profíky, ale něco jsme si nastavili a fungovalo to.

„Venca je pohodový chlap s obrovskou zkušeností v píseckém hokeji. A není vůbec negativně zatížený dlouhodobým působením na jednom místě. To je moc důležité,“ ocenil nový šéf střídačky.

Návrat brankáře Hausera, zpátky je i zkušený Parýzek

Píseckým Králům se již podařilo vytvořit základní osu týmu. Po roční pauze strávené v David Servisu se vrátil jednadvacetiletý gólman Martin Hauser, který je odchovancem Plzně, ale prošel mládeží Písku i Motoru a na píseckém ledě zahájil dospělou kariéru. Po krátkém pobytu v Německu našel cestu do mateřského klubu také extraligou prověřený obránce Martin Parýzek (31) a produktivní forvard Jan Sýbek (29).

Velkým přáním je získat i zkušeného útočníka Petra Hučka (28), ten ale koketuje s možností působit v zahraničí. „Zůstanou samozřejmě někteří kluci z loňského kádru a chceme přivést i další borce, kteří tady působili v minulosti,“ svěřil se Luboš Rob.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz