Začaly boje o 2. ligu, k postupu mají nakročeno Kralupy a Brno

Technika Hockey Brno | Foto: Instagram Technika Hockey Brno

26. března 2023, 17:22

Adam Bagar

Kralupy nad Vltavou a Technika Brno vykročily do kvalifikace o druhou ligu vítězně! Středočeši vyhráli v Bílině 7:3, Jihomoravané doma zdolali Pelhřimov 5:3. Odvety sérií, které se hrají stejným systémem jako play off Ligy mistrů, jsou na programu příští víkend na kralupském a pelhřimovském ledě.

Technika vykročila parádním obratem

Pelhřimov pod taktovkou bývalého reprezentanta Oldřicha Válka vedl po dvou třetinách 3:2 a vyhnal Matyáše Skoupého z klece. Střídající Tomáš Alexa už neinkasoval a z brankoviště sledoval skvělý obrat svých spoluhráčů. Technice vyšla pasáž mezi 48. a 54. minutou, když Tomáš Račický vyrovnal, Pavel Tomaník překlopil výsledek a Martin Dufek zařídil Brňanům do odvety dvougólový náskok.

TECHNIKA HOCKEY BRNO – HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 24. Stehlík (Benýšek, Jurča), 31. Jurča (Dufek, Benýšek), 48. Račický (Svatuška), 50. Tomaník (Rosendorf), 54. Dufek (Tomaník, Pospíšil) – 12. Vysloužil (Martínek, Šulák), 25. Machovský (F. Kasalý), 34. Votápek (Kochrda, Siřiště).

Kralupy si domů vezou luxusní náskok

Šance Bíliny na bleskový návrat do třetí nejvyšší soutěže výrazně poklesly. Draci sice vedli 2:1, ale poté totálně nezvládli druhou část, v níž inkasovali čtyřikrát. Kralupy nad Vltavou si nakonec do domácí odvety odvážejí luxusní čtyřbrankový náskok 7:3, netradičně se o něj postaralo sedm různých střelců. Dva body za gól a asistenci shodně zapsali Adam Stupka, Ondřej Hampl a Štěpán Binko.

HC DRACI BÍLINA – HK KRALUPY NAD VLTAVOU 3:7 (2:1, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Kobes (Mašek), 18. Puczek (Beran, Kovačič), 60. Komínek (Jánský) – 17. Brandejský (Řehák), 27. Hampl (Binko), 28. Bradáček (Hampl), 32. Stupka (Soukup, Marek), 38. Binko (Soukup), 41. R. Verbík (Stupka, David), 58. Prášek.

Další program kvalifikace o 2. ligu

Sobota 1. dubna – 2. zápas:
17:00 HC Lední medvědi Pelhřimov – TECHNIKA HOCKEY BRNO

Neděle 2. dubna – 2. zápas:
16:15 HK Kralupy nad Vltavou – HC Draci Bílina

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz