Začínají změny! Toronto vyměnilo Kapanena

Foto: YouTube nhl.com

Výkony Toronta a Pittsburghu v předkole NHL byly velkým zklamáním. Penguins skončili po čtyřech zápasech s Montréalem a Toronto se pakovalo ze svého domovského stánku po pěti duelech s Columbusem. Nyní se vedení dvou neúspěšných celků domluvilo na výměně.

Hlavní postavou celé výměny je finský útočník Kasperi Kapanen. Syn slavného Samiho Kapanena byl u Maple Leafs trošku ve stínu svých hvězdnějších spoluhráčů, i tak si počínal přijatelně a v minulých dvou kompletních sezonách si dohromady připsal 80 kanadských bodů.

Nyní se stěhuje tam, kde to mohlo všechno začít. Ptáte se proč?

V létě 2014 byl Kapanen do NHL draftován právě Pittsburghem z celkového 22. místa. Za Penguins si však zahrát nestihl, protože o rok později se objevil ve velké výměně, jejíž hlavní součástí byl Phil Kessel.

Své první starty v nejlepší hokejové lize si tak zapsal až u Maple Leafs. Celkem za kanadský klub odehrál 202 zápasů v základní části a dalších 25 jich přidal v play off.

Jak vypadá celá výměna?
Pittsburgh kromě finského útočníka získal i práva na třiadvacetiletého obránce Jespera Lindgrena, který v organizaci Maple Leafs zatím sbíral starty pouze na farmě v AHL a Pontuse Åberga, který se chystá na sezonu v KHL.

A co si z tohoto obchodu odneslo Toronto? Volbu v prvním kole draftu 2020 (celkově 15. pozice), nadějného Filipa Hållandera, obránce Davida Warsofskyho a útočníka Evana Rodriguese.

Toronto si touto výměnou zároveň udělalo prostor pod platovým stropem pro další možné změny, které kvůli špatným výsledkům v posledních vyřazovacích bojích bude muset generální manažer Kyle Dubas učinit.

Kdo se stane vítězem této výměny prozradí až čas. První reakce na sociálních sítích jsou ale jasné – tento obchod je výhodnější pro Toronto. Souhlasíte?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz