Začnu chodit papat do mekáče, směje se Kašík. Co mu chybělo ke gólu?

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

25. února 2020, 21:07

Daniel Ježek

Berani mohli v případě výhry na ledě třineckých Ocelářů odrazit nápor jedenáctých Vítkovic a pojistit si desátou příčku, která zaručuje postup do předkola. Ševci ve WERK ARENĚ odehráli velmi dobré utkání, které svým výkonem vyšperkoval brankář Libor Kašík. Zlínu ale v poslední třetině chybělo štěstí a nakonec prohrál po nájezdech. Pro Berany ovšem mít bod z Třince v konečném účtování cenu zlata.

Z těžkého zápasu berete bod, jak jej hodnotíte?
Třinec je velmi kvalitní tým. My s ním ale dnes odehráli skvělé utkání, vítězství nebylo vůbec daleko. Domácí se ale postupem času dostávali do tlaku, my museli pouze bránit, jejich tlak jsme nakonec nedokázali ustát. Za získaný bod jsem ale nesmírně rád, má pro nás cenu zlata.

Vzali jste si trenérskou výzvu u vyrovnávací branky Třince. Trenéři dali na váš pocit?
Trenér asi trochu reagoval na mně. Já to prostě zkusil. Nevěděl jsem, kde ten hráč vedle mě stál. Třeba mě v tom souboji píchl hokejkou nebo něco. Člověk chce vyhrát, ta možnost existuje, nebylo nač čekat. Při nejhorším ztratíte oddechový čas, pro nás byl důležitý jakýkoliv bod. Kdyby byly dva, bylo by to ještě lepší, i tak je to ale super výsledek.

Kontroloval jste situaci na kostce?
Musím říct, že to v Třinci dělají chytře. Opakované záběry pouští, až když se znovu hraje. Myslím, že to je dobrá rada pro lidi do Zlína, aby tohle začali dělat taky. Člověk se na to může podívat a říct si, jak to vlastně bylo. Oni to ale pustili až deset vteřin po obnovení hry, proto jsme to pouze zkusili.

Překonal vás jen Matěj Stránský, který nakonec rozhodl nájezdy. Ty ale patřily brankářům, že?
V nájezdech rozhodl jeden gól, krásně to trefil do víka. V nájezdech to je trochu o štěstí. Matěj asi bude hodně dobrý, gratuluji mu. Někdy to tak vyjde. Bylo tam spoustu neproměněných šancí, nakonec to se štěstím přetlačili přes hokejku a nohy. Domácí ale tomu šli naproti, hráli ofenzivně a skvěle.

Matěj Stránský po výhře Třince nad Zlínem

Chytal jste opravdu výborně, cítil jste se dobře?
Dobrý pocit jsem měl, ale soustředil jsem se na fakt, že potřebujeme bodovat. Vítkovice vyhrály spoustu zápasů a začaly se na nás dotahovat. Trochu mě mrzí, že to je jen jeden bod, zpětně ale musím dodat, že i ten je pro nás zlatý.

Jak jste vlastně zastavil nájezd Petra Vrány, který už střílel do prázdné?
Pěkně si mě natáhl, nakonec mě trefil do zadku. Pak jsem si dělal srandu, že mám velký zadek. Ještě že tak. Já chtěl začít běhat, ale asi to nechám tak. Začnu chodit papat do mekáče. (smích) Trefil mě do kalhot.

Domácí v prodloužení odvolali brankáře a hráli v pěti proti třem. Vám se naskytla možnost střílet do prázdné branky, věřil jste si?
Cítil jsem, že to je obrovská možnost. Jeden hráč byl za mnou, druhý daleko přede mnou. Měl jsem hodně prostoru, puk se mi bohužel zasekl v dresu a já jej nedokázal včas vyklepat. Sudí pak pískli, trošku mě to mrzelo. Určitě bych to zkusil, v ten moment jsem si hodně věřil a měl jsem spoustu času.

Sestřih utkání Třinec – Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz