Záhul! říká Husa o přípravě Kolína. Proč se nejvíc těší na zápas s Vrchlabím?

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

10. července 2020, 13:44

Marek Hedbávný

V Kolíně vyrůstal a začínal tam s hokejem. Až teď si ale obránce Jakub Husa poprvé zahraje za jeho áčko – je jedním z odchovanců, kteří se vrací klubu na pomoc při jeho historické sezoně.

„Mám v Kolíně celou rodinu, takže jsem bydlení řešit nemusel. Bydlíme s přítelkyní doma, kde jsem vyrostl," těší Husu, že se po letech v Liberci, Benátkách nad Jizerou a naposledy v Prostějově vrací do rodného města.

„Určitě je to návrat, na který se moc těším. Je to velká výzva. Všichni dobře víme, že nás čeká velmi náročná sezona. V kabině je ale parádní parta," říká urostlý bek v rozhovoru pro sckolin.cz.

„To je to parádní, že se k nám vrací hráči vychovávaní v Kolíně," uvedl po příchodech Husy nebo Zdeňka Krále trenér Petr Martínek.

„Vzhledem tomu, že v Kolíně nebyly nejvyšší dorostenecké soutěže, tak odešli, ale nabrali zkušenosti a teď to budou Kolínu splácet. Je to taková ta třešnička na dortu, že hráči neztratili vztah ke Kolínu a s radostí se vrací zpátky. Udělají vše proto, aby byl Kolín úspěšný," dodává Martínek na klubových stránkách.

Husa byl v uplynulém ročníku druhým nejproduktivnějším zadákem Prostějova – v 53 zápasech získal osmnáct bodů (4+14). Na ledě se to navíc nebál přiostřit.

U Jestřábů získával zkušenosti vedle Tomáše Nouzy nebo Tomáše Divíška. U druhého jmenovaného dokonce chvíli bydlel.

„Na začátku sezony jsme si hledali v Prostějově bydlení. Nějaký čas to trvalo, tak nás u sebe nechal první měsíc bydlet Tomáš Divíšek," vypráví Husa. „Řekl bych, že jsme si vytvořili přátelský vztah, i když je mezi námi velký věkový rozdíl."

Zatímco Divíšek už kariéru ukončil a stal se generálním manažerem Letňan, Nouza pokračuje a těší se angažmá v Krkonoších. „Ze soupeřů se nejvíc těším na Vrchlabí, protože za něj bude hrát starej mezek Tomáš Nouza," směje se Husa.

„Nejvíc se těším na Vrchlabí, protože za něj bude hrát starej mezek Tomáš Nouza."

Kolín zajímavě posílil, navázal spolupráci s Hradcem Králové, i tak ho ale čeká těžký úkol. Z Chance ligy totiž můžou sestoupit až čtyři týmy.

Kozlové budou sázet na partu, bojovnost i fyzickou připravenost. „V klubech, ve kterých jsem hrál poslední roky, byla letní příprava úplně jiná. Musel jsem si na ten záhul v Kolíně ze začátku zvyknout. Ale teď po letní přípravě se cítím velice dobře," hlásí Husa v rozhovoru na kolínském webu.

„Musel jsem si na ten záhul v Kolíně ze začátku zvyknout."

„Předešlé přípravy se odehrávaly spíš jen v posilovně na silové a výbušné bázi. Tady v Kolíně bylo k práci v posilovně přidáno ještě spoustu běhání, a to mi ze začátku s mými sto kily dělalo problém," dodává.

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz