Základní část EHL vyhrála Mladá Boleslav. Kdo dál jde do play off?

5. dubna 2020, 14:00

hokej.cz

Esport hokejová liga, která vznikla za podpory všech extraligových klubů, má za sebou poslední kolo základní části. Na osmičku nejlepších týmů už teď čeká dlouho očekávané play off, které rozhodne o prvním šampionovi soutěže. Gameři si ve vyřazovacích bojích rozdělí také finanční odměnu v celkové výši 150 000 Kč!

Gameři se na svojí cestě Esport hokejovou ligou museli nejdříve poprat o své místo ve vstupním draftu v celkem pěti kvalifikacích, do kterých se přihlásilo více jak 900 gamerů z celé České republiky. Na základě umístění v kvalifikačním žebříčku si poté ti nejlepší vysloužili místo ve vstupním draftu, ve kterém si kluby Tipsport extraligy vybíraly soupisku svého nového esportového týmu.

Samotný draft se odehrál 8. února v Síni slávy Českého hokeje a v živém vysílání zde bylo poprvé v historii draftováno 28 gamerů do českých extraligových klubů. Všichni draftovaní gameři následně naskočili v dresech svých nových klubů do základní části. Ta se skládala z 13 hracích kol a gameři se utkávali jak v online zápasech, tak i tváří v tvář v pražském esport studiu.

Základní část nabídla spoustu nezapomenutelných momentů, boje o čelo tabulky a postup do play off se odehrávaly až do samotného posledního kola. Vítězem základní části se nakonec stal klub BK Mladá Boleslav ve složení Jindřich "Jifi23" Fencl a Radek "Kumbik" Kumbera. Do play off se probojovaly také kluby HC Dynamo Pardubice, Rytíři Kladno, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary a HC Škoda Plzeň.

Play off bylo původně naplánováno na 12. dubna a mělo se odehrát za přítomnosti všech gamerů v Síni slávy Českého hokeje. Vzhledem k aktuální situaci však bude o termínu a způsobu jeho odehrání teprve rozhodnuto. Sledujte proto web a sociální sítě Esport hokejové ligy, ať vám play off neunikne!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz