Západ opanoval bez boje Sokolov, Bobři odmítli postup

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

25. února 2015, 22:34

Marek Komárek

Posledním kolem vygradovaly druholigové souboje. Vítěz východu Přerov zakončil základní část porážkou, elitní celek západu zase nemusel o konečné vítězství bojovat na ledě. Do Sokolova totiž Vrchlabí k poslednímu utkání z důvodu marodky nedorazilo. Souboj na hranici play off na východě i přes porážku ovládla Břeclav, na západě se jediným nepostupujícím celkem staly Klatovy.

Východní skupina

Vsetín Karviné překvapení nedovolil

Domácí pokukovali po možném druhém místě po základní části, ale šanci jim sebrala Poruba bodem v derby s Opavou. Každopádně od prvních minut ukazovali proti poslední Karviné, kdo je na ledě pánem. Zúbek s Hrazdírou zajistili Vsetínu po první části vedení, které si domácí udržovali po celé utkání. Tři branky Valachů zařídil Vaněk.

VHK Vsetín – SK Karviná 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Zúbek (Haloda, Podešva), 10. Hrazdira, 28. Vítek (Vaněk, Tesařík), 45. Vaněk (Kolařík), 52. Kolařík (Vaněk) – 37. Luka (Deutsch), 52. Kasperlík (Vydra)

Mistr východu na závěr prohrál s Technikou

Přerov mohl podobně jako Vsetín dohrát základní čási v poklidu. Zubři ale nechtěli zklamat své diváky. Brněnská Technika je však dokonale zaskočila. Dovolila jim jedinou brankou a odvezla si zaslouženě vítězství, které je pro domácí zdviženým ukazováčkem před rozhodujícími bitvami sezóny.

HC ZUBR Přerov – VSK Technika Brno 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Popelka (Pala, Goiš) – 7. Bustin (Odehnal, Brzobohatý), 32. Klimeš (Brzobohatý), 39. Stehlík (Havíř, Habrovec)

Bobři promarnili šanci na postup do nejlepší osmičky

Velký souboj o postup mezi nejlepší osmičku svedli Bobři na dálku s Břeclaví. Břeclavi se utkání nepodařilo. Bobři ale museli zvítězit. První polovina utkání tomu nasvědčovala, v té druhé se ale Nový Jičín dvakrát prosadil a pohřbil naděje domácích dostat se nečekaně na poslední chvíli do play off.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Nový Jičín 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Škumát (Řezáč, D. Varga) – 37. Mikšan (Hanák), 53. Flašar

Opava otočila souboj s Porubou, radují se však oba

Poruba potřebovala k úplné jistotě druhého místa bodovat v Opavě. Zpočátku se zdál tento cíl jako bezproblémový, po opavském vyrovnání v poslední části se ale kolena hostů mírně rozklepala. Nakonec Poruba slavila potřebný jediný bodík a druhé místo v tabulce.

HC Slezan Opava – HC RT TORAX Poruba 4:3sn (0:1, 1:2, 2:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Wolf (Kafka, Kocián), 41. Kysela (Měch, Vítek), 54. Černý (Tichý, Herman), rozh. náj. Kysela – 2. Pavlačka (Vaněk, Hulva), 35. Krayzel (Kilnar, Peslar), 38. Vaněk (Krayzel)

Malé moravské derby vyhrál Hodonín

Břeclav potřebovala v derby bodovat. Pokud by se tak nestalo, Bobři z Valašského Meziříčí mohli situace využít a na poslední chvíli se protáhnout mezi nejlepší. Hned první část hry skončila pro domácí nezdarem, který nedokázali do konce utkání odčinit. Museli se tak ohlížet na výsledek Bobrů. Ti jejich zaváhání nepotrestali a Břeclavští se mohou těšit na velmi zajímavý souboj s Přerovem.

HC LVI Břeclav – SHK Hodonín 3:5 (1:3, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Červenka (Papp), 26. Medřický, 30. Fejt (Kučera, Červenka) – 8. Nedvěd (Škápík), 9. Kuba (Jurásek), 16. Kučera, 22. Kuba (Jurásek), 55. Kučera (Dufek)

Západní skupina

Divoké utkání v Jindřichově Hradci ovládl Nymburk

Jihočeši nevstupovali do posledního utkání v pohodě. Po špatných výsledcích mohli skončit stále na posledním a jediném nepostupovém místě do play off. Získaným bodem nakonec vybojovali patnácté místo. Všech šest branek Vajgaru padlo v rozmezí třinácti minut ve druhé části hry. Nymburk naopak rozložil branky do jednotlivých třetin včetně prodloužení. I proto si z utkání odváží o bod více.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – NED Hockey Nymburk 6:7p (0:2, 6:2, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Bárta (Brabec), 26. Voříšek (Bárta, Tržil), 29. Voříšek (Dvořák), 29. Milotinský (Košťál), 33. Voříšek (Bárta, Brabec), 35. Brabec (Voříšek, Bárta) – 10. Bičiště (Brzák), 12. Šimek (Bičiště, Kulich), 22. Eis (Dulovec), 40. Král, 41. Šimek (Protivný, Kulich), 55. Knesl (Král, Eis), 61. Eis (Knesl, Král)

Klatovy obdržely Černého Petra

Poslední celek tabulky musel předvést proti Žďáru nad Sázavou vítězný výkon, jinak nemohl počítat s opuštěním nelichotivé pozice. Plameny ale sehrály utkání takticky velice dobře. Od první části hry diktovaly tempo a přidávaly důležité branky. Mohou v play off potrápit nejednoho silného soka.

SHC Klatovy – SKLH Žďár nad Sázavou 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. Hobl (Kubeš), 53. Zeman (Marcel, Kubeš) – 7. Gregar (Kuntsmüller, Plachý), 15. Plachý (Kuntsmüller), 33. Štěpánek, 46. Chlubna (Vítek, Havel), 58. Chlubna

Tábor ve Slaném uhájil třetí příčku

Na Tábor se v tabulce tlačit čtvrtý Kolín díky vítězství nad Bílinou. Tábor tak musel s týmem z Řisut bodovat. To se mu podařilo i přes velmi strastiplný vývoj utkání. Po dobrém konci první části, kdy Kohouti otočili nepříznivý vývoj, přišla kanonáda domácích v části prostřední. Březina s Maříkem nakonec udrželi Tábor ve hře v poslední části, když srovnali na 4:4. Díky rozhodujícímu trestnému střílení Dvořáka se Kohouti mohli radovat ze třetí příčky.

HC Řisuty – Hockey Club Tábor 4:5 po prodl. (1:2, 3:0, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Krpata (Brém), 25. Kraus (Vlček), 30. Šubrt (Sedláček), 33. Babický (Sedláček) – 18. Černý (Matušík), 20. Krätzer (Kolomý), 43. Březina (Dvořák), 51. Mařík (Matušík), rozh. náj. Dvořák (Kratzer)

Medvědi získali v závěrečném kole tři pozice v tabulce

Souboj o posun na jedenáctou příčku vyzněl lépe pro Pelhřimov. Začátek byl pro domácí z říše snů. Rychle ale přišli o svůj dvoubrankový náskok a až do poslední třetiny se hrál velmi taktický hokej. Rozhodujícím jazýčkem na vahách se v poslední části stal Kuchta. Vstřelil dvě branky, na rozhodující nahrál a zařídil Pelhřimovu relativně slabšího soka do play off.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC BAK Trutnov 5:4 (2:2, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 3. Kadlec (Votápek), 8. Hadrava (Hadrava), 43. Kuchta (Třetina, Šidák), 47. Kuchta, 52. Mečiar (Kuchta) – 15. Veselý, 20. Luštinec (Chytráček), 53. Voženílek (Šimoníček), 55. Luštinec (Veselý)

Jablonec získal cenný skalp Kobry

Oběma týmům už o nic nešlo. Jablonec měl jasné šesté místo, Kobra vzhledem ke kontumaci utkání v Sokolově druhé. Vlci tuto generálku na play off nakonec ovládli díky dvěma brankám Tondra v polovině utkání. Mohli se tak radovat z cenného skalpu silné Kobry a dobré týmové nálady před vyřazovacími boji.

HC Vlci Jablonec – HC Kobra Praha 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 33. Tondr (Homolka), 34. Tondr (Homolka, Pulec), 60. Pulec – 46. Půlpan

Kolín doma zdolal Bílinu, na třetí místo to ale nestačí

Kolín chtěl vystřídat Tábor na třetí příčce. K tomu musel porazit Bílinu a doufat ve vítězství Řisut. První část plánu se nakonec podařila. I přes první branku hostí Kolín k výhře dokráčel. Druhá část plánu, kdy Tábor neměl bodovat ve Slaném, už zůstala nenaplněna. Kolín tak v případě naplnění papírových předpokladů čeká ve čtvrtfinále malé derby s Vrchlabím.

SC Kolín – HC Draci Bílina 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Kulhánek (Šafránek, Zumr), 27. Šafránek (Zumr, Kulhánek), 28. Kadlec (Morkes), 43. Valášek (Skokan), 60. Morkes (Kadlec) – 2. Brandejský (Procházka, Zdeněk), 59. Racek (Kýhos, Salač)

Vrchlabí do Sokolova nedorazilo

Utkání Baníku Sokolov s týmem Stadionu Vrchlabí se neodehrálo z důvodu příliš velké marodky hráčů hostí. Pravděpodobně nebude před nadcházejícím play off čas na sehrání náhradního utkání, proto skončí kontumací 5:0 ve prospěch domácích. Ti skončí na prvním místě tabulky západu.

HC Baník Sokolov – HC Stadion Vrchlabí – nehráno (pravděpodobně 5:0 kontumačně)

Dvojice pro play off

Východ

HC ZUBR Přerov – HC Lvci Břeclav

HC RT TORAX Poruba – SHK Hodonín

VHK Vsetín – HK Nový Jičín

VSK Technika Brno – HC Slezan Opava

Západ

HC Baník Sokolov – HC Klášterec nad Ohří

HC Kobra Praha – KLH Vajgar Jindřichův Hradec

HC Tábor – HC Trutnov

SC Kolín – HC Moravské Budějovice 2005

HC Stadion Vrchlabí – HC Draci Bílina

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Lední Medvědi Pelhřimov

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Řisuty

HC Děčín – NED Hockey Nymburk

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz