<

Zápas blbec pro Boleslav. Druhá třetina? To byl špatný sen, láteří Bernad

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Bohatým berou, chudým rozdávají. Hokejisté Mladé Boleslavi hájí elitní čtyřku, jenže poslední dva zápasy se jim vůbec nepovedly. Po středečním nezdaru ve Zlíně přišlo domácí selhání s Vítkovicemi. „Byl to zápas blbec. A druhá třetina jako špatný sen," povídá obránce David Bernad.

Proti houževnatým protivníkům to Bruslařům nejde, také v duelu s Vítkovicemi měli hodně přistřižená křídla. Kouč hostů Miloš Holaň ušil účinnou taktiku, jeho svěřenci se dvakrát prosadili v prostřední třetině a poté náskok udrželi. „Vítkovice vytěžily z minima maximum. Nechci říci, že hrály špatně, ale my jim darovali dva góly a prohráli jsme. Moc nevím, co bych tomu dál řekl," hlásí zklamaný Bernad.

Bojovníci trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery nechali na ledě hodně sil, jenomže tentokrát scházela lehkost. Bylo tu upracované, kostrbaté. Pokud se už někdo ze Středočechů dostal do palebné pozice, gólman Svoboda si se střeleckými pokusy poradil.„Byl to takový zápas blbec. Když jsme prohrávali 1:2, oni to zavřeli a my se k nim pak už moc nedostali," konstatuje šikovný obránce.

Jak se později ukázalo, pro výsledek zásadní události přineslo prostřední dějství. „To bylo jako špatný sen – ještě slušně řečeno. Víc bych se k tomu nevracel," kroutí hlavou Bernad. Vyrovnání zařídil  ve 25. minutě Dominik Lakatoš, měl to ovšem snadné, Valentin Claireaux totiž nezkrotil před bránou kotouč. V čase 27:52 Vítkovičtí duel otočili, také po chybě Bruslařů. Jinak spolehlivý Gašper Krošelj vyjel k zadnímu mantinelu, jenomže puku se zmocnil Marek Kalus a bleskově zakončil.

„Dostali jsme dva zbytečné góly," litoval po utkání domácí kouč Radim Rulík. „U prvního máme puk na hokejce a u druhého ani nevím, co se brankáři za brankou stalo. Oby góly byly darované. Pak už jsme se tam přes jejich zahuštěnou obranu nedostali.“ Hráčům Mladé Boleslavi se nedá upřít snaha, vyrovnání bylo ve hře do posledních minut. Jenže podobně jako předtím ve Zlíně vyšli Bruslaři znovu bodově naprázdno.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

„V tomhle je na jednu stranu hokej krásný, ale pro tým, kterému se něco takového stane, je pak hodně smutný. O tom je každý sport. I když hrajete lépe, tak zápas může dopadnout tak, jako se nám to stalo s Vítkovicemi," připomíná David Bernad. Odmítá, že by sehrálo roli podcenění. „Podle mě nám nevyhovuje hra, když musíme soupeře dobývat. Ať je to Zlín, Vítkovice nebo třeba Olomouc. Proti těmto týmům se nám hraje hrozně těžko. Vozíme všechno na střed, nevíme, jak si s tím poradit. Takové zápasy bohužel prohráváme."

Všechno mohlo být jinak, pokud by Středočeši přidali druhý gól. Vedli, výhoda byla na jejich straně. „Tím by se to podle mě zlomilo. Chtělo to využít nějakou naší šanci, myslím, že jsme jich měli víc než soupeř. Pokud bychom vedli 2:0, musely by dobývat Vítkovice a my bychom hráli hokej, který umíme. Vypadalo by to jinak, ale o tom nemá cenu spekulovat. Prohráli jsme. V úterý jedeme k nim a musíme vyhrát, nic jiného neexistuje!" zdůrazňuje Bernad.

Sestřih utkání

Právě on byl tentokrát jediným boleslavským střelcem. V 11. minutě dostal nahrávku od Fillmana, za modrou čárou lehce popojel a vyslal nádhernou pumelici, proti níž Miroslav Svoboda neměl nárok. Výstavní trefa ho ovšem nijak netěší. „Upřímně řečeno, radost z toho vůbec nemám. Je to takové klišé, často se to říká. Ale kdyby tým vyhrál a já byl mínus pět, tak budu spokojenější, než když dám góla a prohrajeme 1:2."

Hokejisté Mladé Boleslavi usilují o přímý postup do čtvrtfinále play off, tahle meta by korunovala jejich povedenou základní část. Porážkami ve Zlíně a s Vítkovicemi si situaci dost zkomplikovali. „Jednoznačně, v celkovém součtu to pro nás může být smrtelné. Jestli se chceme bavit o nejlepší čtyřce, na konci nám to může srazit vaz," uzavírá Bernad.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz