Beroun zaspal úvod

5. února 2003, 22:25

Viktor Burkert, ml.
Do zápasu Středočeši nastoupili se čtyřmi útočnými formacemi a než se stačili rozkoukat, už po 43 vteřinách prohrávali po střele Richarda Adama a přesné teči Martina Sobotky. Berounská letargie nadále pokračovala a v 11. minutě domácí přidali další úspěch Davidem Vychodilem. Do konce první třetiny pak ještě Petr Jež zlikvidoval několik šancí Senátorů a udržel tak naději hostí na bodový zisk. "Náš výkon v první třetině byl doslova mizerný," zhodnotil první dějství kouč Berouna Ladislav Slížek.

Přeskupení řad před druhou třetinou se ukázalo jako dobrý tah. Berounský výkon se rapidně zlepšil a byl po necelých deseti minutách odměněn kontaktní brankou na 1:2. Tu si připsal Zbyněk Novák, který se nejlépe zorientoval v přesilovkové skrumáži před domácí svatyní. "Natlačil jsem se před branku a vyraženou střelu jsem trošku se štěstím špičkou hokejky poslal v pádu k pravé tyčce," komentoval svou trefu do černého berounský útočník. Už o tři minuty později vyjel z rohu kluziště Ladislav Vlček a neomylně překonal Slávika podruhé. Ještě do konce druhého dějství mohli Středočeši průběh zápasu otočit, ale jejich střelecká muška byla tristní. "Je až k neuvěření, co jsme dneska zahodili. Jsem z výsledku hodně zklamán, protože jsme si tady v žádném případě nezasloužili prohrát. Měli jsme minimálně dosáhnout na bod," říkal po zápase střelec vyrovnávací branky Ladislav Vlček.

Ve třetí části měli berounští opět navrch, ale nakonec je do kolen dostala dělovka Martina Koudelky z padesáté minuty. V posledních deseti minutách Medvědi svírali svého soupeře v jeho obranném pásmu ale vyrovnat se jim nepodařilo. Velké množství střel z bezprostřední blízkosti končilo buď vedle branky nebo na hrudi jistého brakáře Slávika. "Je škoda, že když jsme dokázali stáhnout dvougólový náskok soupeře, tak jsme inkasovali a z velkého tlaku v konci zápasu jsme bohužel nevytěžili alespoň bod," říkal slovenský útočník Tomáš Gron. V závěru utkání se Středočeši museli bránit přesilové hře Senátorů, kteří měli dokonce výhodu dvou mužů v poli. Těsně před koncem se navíc nechali zbytečně vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě, což značně otupilo jejich šance na srovnání nepříznivého výsledku. "Doplatili jsme na střeleckou nemohoucnost. To co jsme dokázali zahodit, to se hned tak nevidí," uzavřel hodnocení zápasu trenér Slížek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz