• Extraliga - Playoff
  • 6.3.2003 17:00
  • Čtvrtfinále 2. kolo
  • stav série 1:1

Vítkovice vyhrály v Třinci brankami v početní převaze

6. března 2003, 19:14

ČTK
S uzdraveným Irglem v sestavě Vítkovice zopakovaly středeční nástup, tentokrát ovšem mírný tlak dokázaly vyjádřit brankově. Moravec se v deváté minutě protáhl středem kluziště a zápěstím našel skulinu v Lakosilově rozkleku. Ostravané tak využili hned první početní výhodu.

Třinec znovu s problémy zdolával defenzívu hostí. Ostravané si komplikovali život vlastními chybami, po jedné z nich ujel Meluzín, který však švihem našel jen Trvajovu lapačku. Oceláři v závěru první části soupeře přitlačili, ale z nadějných pozic se neprosadil Martynek ani Zadina.

Obávaná útočná lavina Třince se dále tříštila o vítkovický val ve středním pásmu. Z nouze domácím tentokrát nepomáhaly ani přesilovky. Hráli je příliš staticky, bez nápadu a momentu překvapení. Výjimkou byla 37. minuta, v níž Král objevil u pravé tyčky nekrytého Marka a ten puk lehce zasunul do sítě.

Před koncem emotivní druhé části však Vítkovice protivníka znovu usadily. Jak jinak než v přesilovce. Moravec si proklestil cestu až mezi kruhy a ranou pod horní tyčku nedal Lakosilovi šanci.

Ostravská defenzíva triumfovala i v závěru. Domácí skomírali a kvapem ztráceli jistotu. Soupeř je prakticky nepustil na dostřel Trvaje. Jedinou šanci na vyrovnání zahodil Janků, který v 51. minutě přehodil prázdnou branku. Oceláři zkusili v poslední minutě hru bez gólmana, kterou znásobilo Philippovo vyloučení, ale hosté už odolali.

Přesilové hry, to je zatím alfa i omega čtvrtfinálové série mezi Třincem a Vítkovicemi. Všech osm dosavadních gólů padlo při nestandardním počtu hráčů na ledě. Zatímco ve středu Oceláři zvítězili 3:2, dnes odešli z domácího ledu poraženi 1:2.

Oba góly Vítkovic znovu obstarala jen první formace a o oba se postaral kapitán David Moravec. "Přesilovky jsou zatím klíčovou situací. Hráli jsme už ale čtyřikrát ve třech, přitom v žádném případě nehrajeme sprostě," postěžoval si Moravec. Dodal, že oba zápasy si byly hodně podobné. "Dnes byl jeden podstatný rozdíl v tom, že jsme dokázali dát první gól my. I včera jsme měli šance, ale jako první skóroval Třinec. Možná to má svůj význam," řekl.

S hrou v oslabení si zatím marně láme hlavu i Třinec. Obránce Jiří Malinský tvrdil, že nejtěžší je uhlídat první vítkovickou formaci. "Jsou to všichni výborní hokejisté, dobří do kombinace. Přesilovky umí sehrát dobře. Je těžké se tomu nějak bránit," krčil zkušený bek rameny.

Ani Malinský však nebyl přesvědčen o tom, že přesilovky byly v duelu rozhodující. "Největší škoda byla určitě v tom, že jakmile jsme srovnali, rychle jsme zase dostali gól na jedna dva. Do konce třetiny už jsme to měli udržet," mínil Malinský.

Hrdinou druhého souboje byl vítkovický gólman Jiří Trvaj. Dnes pochytal 31 třineckých střel. "Bylo to celkem v pohodě," prohodil s úsměvem. "Nejhůř mi bylo tři sekundy před koncem, když z mezikruží napřahoval Král, ale naštěstí trefil někoho přede mnou," uvedl Trvaj.

Větší rozměry ostravského stadiónu jsou předpokladem k tomu, že série zažije i první gól při standardním počtu hráčů na ledě. "Oba týmy zatím velice dobře brání, ale věřím, že se proti Vítkovicím se v Ostravě prosadíme už i v pěti. Určitě jeden zápas vyhrajeme, při vyrovnaností těchto manšaftů je strašně komplikované vyhrát dvakrát doma," dodal Malinský.

Ohlasy trenérů po utkání:

Pavel Marek (Třinec): "Zápas rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Měli jsme spoustu šancí, ale dnes se od nás odvrátilo v koncovce štěstí."

Aleš Tomášek (Vítkovice): "Vítězství nám vychytal skvělý Trvaj. První třetinu jsme odehráli slušně, ale postupem doby jsme se hloupými fauly dostávali pod tlak při třineckých přesilovkách. Zároveň jsme se tak připravili o klid v závěru. S trochou štěstí a pomocí výtečného Trvaje jsme však výhru udrželi. Celkově jsme odehráli solidní zápas, hlavně v obraně."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz