• Česká pojišťovna play off
  • 19.3.2014 18:30
  • Čtvrtfinále 2. kolo
  • stav série 1:1

Sparta nezvládla dramatickou bitvu. Kolouch trefil životní gól, Vítkovice v sérii vyrovnaly

19. března 2014, 21:10

ČTK

V sestavě domácích chyběla oproti předešlému duelu hned čtveřice hráčů v čele s kapitánem Rolinkem a na hře Pražanů se to projevilo. Důrazná hra Vítkovic na hranici pravidel, či za ní, dělala Spartě problémy. V 11. minutě si krvavý šrám z jednoho ze střetů odnesl Ton, následně utkání po Valčákově krosčeku na čas skončilo pro Hlinku.

Více než osm tisíc diváků v Tipsport Aréně moc šancí nevidělo. Při vítkovickém oslabení z brejku zahrozil Szturc, ale Pöpperle byl připravený. Jeho protějšek Šindelář měl více práce, gólovou situaci ale řešit nemusel.

Ve druhé části domácím k příležitostem pomohly přesilové hry. Nejprve ještě v rovnoměrném počtu hráčů na ledě zahrozil po rychlém protiútoku Ivan Rachůnek, poté měl první gól při Slobodově vyloučení Kubát, netrefil ale odrytou vítkovickou branku. Neujala se ani Buchteleho střela nebo další pokus Kubáta. V přesilovách nedokázali otevřít skóre ani hosté, při dvou Hlinkových vyloučení udržel Pöpperle čisté konto.

Přiblížit Spartu k druhé výhře v sérii mohl ve čtyřminutové výhodě na začátku třetí třetiny Kubát, ale ve své další šanci nemířil přesně. Slibněji si ve stejné situaci vedl Húževka, který po brejku nastřelil levou tyč. Poté si Pöpperle poradil i s nebezpečnou střelou Koloucha.

Následně své šance nevyužili Ton respektive Němec a Sloboda na druhé straně. Když už se zdálo, že se v normální hrací době nerozhodne, ujala se Kolouchova teč Stehlíkovy střely. Vítkovice tak potřetí v sezoně vyhrály na ledě Sparty.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Jandač (Sparta): "Z dnešního zápasu samozřejmě moc nadšený nejsem, i když nelze (hráčům) upřít bojovnost a nasazení. Bylo to hodně urputné. Dostali jsme gól v poslední minutě, to netěší nikoho. Na druhou stranu série je vyrovnaná, přesouvá se do Vítkovic a my musíme dát nějaké góly. I dnes jsme si nějaké šance vytvořili, i když ne tolik. Dvakrát jsme netrefili prázdnou branku, to rozhodlo. Příště musíme přitvrdit, dnes nám ale chyběli hráči, kteří takhle hrají. Jsme na to připraveni. Je nám jasné, že je play off, že je jiný režim. Na druhou stranu je tam spousta zákroků, které jsou na hraně nebo za hranou, a je potřeba, aby se to spravedlivě posuzovalo."

Peter Oremus (Vítkovice): "Jsem rád, že jsme pokračovali tak, jak jsme skončili první zápas. Třetí třetina v úterý byla výborná. Dnes jsme hráli velmi disciplinovaně a hlavně aktivně. Dohrávali jsme souboje, ale to je potřeba. Byly to zákroky v rámci fair play. Vše vyplývalo z toho, že jsme byli aktivní a v pohybu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz