• Česká pojišťovna play off
  • 23.3.2014 18:00
  • Čtvrtfinále 4. kolo
  • stav série 1:3

Ton s Hlinkou řídili výhru Sparty. Pražané potřetí přemohli Vítkovice a jsou krok od semifinále

23. března 2014, 20:44

ČTK

Možná zlomové utkání série se pro Ostravany začalo vyvíjet nepříznivě už před úvodním buly: střevní virózou stižený Burger se ani nepřevlékl a z rozbruslení odkulhal i zkušený ranař Húževka. Domácím se tak kompletně rozsypala elitní řada. Na to navázal i začátek zápasu, v němž byla Sparta znatelně lepší. Už ve třetí minutě se z rohu před bránu nacpal Hlinka a najetý Piskáček jeho přihrávku bez váhání poslal do sítě.

Deset minut gólman Šindelář nemohl vychladnout. Po Krejčíkově dělovce ho v páté minutě zachránila tyčka a vzápětí zpacifikoval průnik Simona. Sparta měla v úvodu větší šťávu a lepší pohyb, Klimek se v osmé minutě prosmýkl mezi beky, ale jeho střela minula cíl. Na druhý gól sparťané spotřebovali spoustu šancí. Šindelář vychytal ještě i Formanovu dorážku a nereagoval až na vychytralou ránu Tona, který se technicky prosadil zpoza obránce.

Proti záplavě hostujících příležitostí byl výpad Huny, který se zapletl v kličkách před brankou, kapkou v moři. Domácí ale nakoplo zaváhání Pöpperleho. Ten nestihl včas odehrát odražený kotouč od zadního hrazení a Němec to potrestal kontaktním gólem.

Povzbuzené Vítkovice z chvilkového nadšení vytěžily i vyrovnání. Szturc si v závěru první dvacetiminutovky mazácky odstavil Krejčíka a blafákem si vychutnal i Pöpperleho. Jenomže gól do šatny s hosty nic neudělal. Ton na něj naopak odpověděl hned ve 34. sekundě druhé části, kdy si neméně zručně bekhendem podal Šindeláře.

Sparta znovu získala kontrolu na skóre i děním na ledě. Když ji navíc domácí v půli utkání nabídli 43 sekund přesilovky pět na tři, čtvrtým gólem za ni 'poděkoval' Hlinka, který z brankoviště propasíroval kotouč za záda Šindeláře.

Utahané Vítkovice navzdory velkému úsilí těžce dolovaly síly pro zvrat. Hosté byli i v třetí části nebezpečnější, Rachůnek dvě slibné možnosti nevyužil, ale špatně obsazený Pech už svou ránu z mezikruží umístil přesně k tyči. Němec pak ještě pohotovým bekhendovým blafákem zkorigoval porážku třetím gólem, ale drama se nekonalo. Vítkovice promrhaly dvouminutovou přesilovku, a tak Sparta v pohodě i v krátké domácí power play dokráčela k výhře.

Hlasy trenérů po utkání:

Peter Oremus (Vítkovice): "My jsme do zápasu nevstoupili podle představ a jak jsem chtěli. Dostali jsme rychlý gól, pak další v oslabení. Nastal ale zvrat a vyrovnali jsme. Bohužel jsme si rychle v úvodu druhé části nechali dát gól na 2:3. Náš výkon dneska nebyl takový, jak jsme si představovali."

Zdeněk Moták (Sparta): "Do zápasu jsme dobře vstoupili. Vedli jsme 2:0, vytvářeli jsme si šance, byli jsme lepší. Ale nějakým divným zkratem jsme o to vedení přišli. V přestávce jsme apelovali na zvýšenou koncentraci hráčů a to se celkem podařilo, protože pak už jsme utkání měli ve své moci."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz