• Česká pojišťovna play off
  • 23.3.2014 16:40
  • Čtvrtfinále 4. kolo
  • stav série 2:2

Branka Němce a skvělý Čiliak. Kometa přetlačila Plzeň, v dramatické sérii je znovu vyrovnáno

23. března 2014, 19:29

ČTK

Trenér Komety Kýhos sáhl po sobotním nezdaru k přeskládání týmu, do hry zařadil i sedmého obránce Dlapu a kromě produktivního Němcova útoku přeházel zbývající tři řady. Naopak plzeňský kouč Razým do sestavy po dvou vítězných duelech nesáhl.

Brňané začali hodně opatrně, z jejich výkonu byl patrný strach ze zbytečné chyby. Měli problémy s přechodem do protiútoků, jejich soupeř stejně jako v předcházejících utkáních dobře bránil střední pásmo. Hokejisté Plzně vynikali v první třetině aktivitou, mnohem častěji zakončovali. Nedostali se ale do vyložené šance a jejich střelecké pokusy ze střední vzdálenosti zlikvidoval Čiliak.

Západočeši v úvodní části druhé třetiny zvýšili tlak. Kometu nastartovala redukce ze čtyř na tři útočné řady. Hra se dostala do obrátek, domácí srovnali krok, do svého rejstříku zařadili i přesnější protiútoky.

Rozhodujícímu momentu ve 29. minutě předcházelo zaváhání hostů při střídání. V rychlém protiútoku našel Zohorna volného Pivka, který místo střely ještě jednou přihrával a našel zcela volného Němce. Nejlepší střelec Brna v play off nabídku pohotově proměnil v první branku a svůj čtvrtý přesný zásah ve vyřazovacích bojích.

Kometa hrála následně sebevědoměji, agresivněji a ubránila se i dvěma přesilovkám soupeře. Zejména v úvodu třetí třetiny prožili Brňané po vyloučení Zohorny a následně Jana Hanzlíka krušné okamžiky. V početní výhodě dostala Plzeň soupeře pod tlak, brankář Čiliak znamenal nepřekonatelnou překážku. Takticky dobře hrající Brňané už nedali soupeři v závěru zápasu šanci na vyrovnání.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Pešout (Brno): "Utkání bylo podobné jako předcházející sobotní duel. Pouze výsledek byl jiný. V sobotu jsme měli přesilovky my, dnes Plzeň. Rozhodlo, že jsme se ve čtyřech oslabeních za sebou na přelomu druhé a třetí třetiny ubránili. Smekám před našimi hráči. Bojovali až za hranou obětavosti. Jsme nesmírně rádi, že jsme se po předcházejícím zápase, kdy jsme v poslední minutě dostali ránu do vazu, zvedli. Ukázali jsme divákům, kde je naše síla. Mám radost z našeho výborného výkonu v poslední třetině, kdy jsme soupeře pustili pouze do jedné příležitosti. Potvrdilo se, že je série hodně vyrovnaná."

Michal Straka (Plzeň): "Navzdory porážce jsme sehráli dobré utkání. Byli jsme po dvě třetiny aktivní, měli jsme hodně střel. Brno výborně bránilo a moc nás do vyložených šancí nepouštělo. Pokud už jsme se ke střelbě dostali, tak vše chytil brankář Čiliak. Soupeř nás potrestal za chybu ve středním pásmu brankou. Když už jsme měli na začátku poslední třetiny při přesilovkách převahu, tak jsme se k lepšímu zakončení nedostali. Málo jsme stříleli. V závěru jsme se nedostali do pořádného tlaku, který by nám dovolil hrát power play."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz