• Česká pojišťovna play off
  • 6.4.2014 18:00
  • Semifinále 3. kolo
  • stav série 2:1
3 : 2
konec po prodloužení 0:1, 2:1, 0:0

Kometa otočila třetí semifinále se Spartou a má blíž k finále, v prodloužení rozhodl Jan Káňa

6. dubna 2014, 21:43

ČTK

Bouřlivá domácí kulisa strhla brněnské hokejisty hned v úvodu k výrazné útočné aktivitě, ze které ale nikdo vážněji neohrozil brankáře Pöpperleho. Pětiminutový tlak zkušená Sparta přestála a začala hrozit bleskovými protiútoky. Po jednom z nich brankář Čiliak stačil Pechovu střelu vytěsnit na tyčku.

Vzápětí Pražané využili špatně založený útok soupeře a Buchtele vstřelil vedoucí branku. Sparta srovnala herně krok, ve dvou přesilovkách se však neprosadila. Bojovně naladěná Kometa se pokoušela vyrovnat, nejblíže k tomu měl ve 14. minutě Němec, který ale z bezprostřední blízkosti přestřelil branku.

Zkraje druhé části v přesilovce při vyloučení domácího zadáka Kováčika přidal obránce Sparty Piskáček druhý gól. Sparta ale dvoubrankový náskok v rozmezí 86 sekund ztratila. Brňané hned v první početní výhodě skórovali, když se ve 26. minutě dostal k odraženému kotouči Němec a bombou prostřelil Pöpperleho. Sparta vypadla ze své role, po rychlém protiútoku po Hruškově přihrávce Jakub Svoboda přesnou střelou k tyči vyrovnal.

Kometu úspěch nabudil, hra se oboustranně přitvrdila a dostala tempo. Domácí hokejisté zvýšili v závěru druhého dějství svůj tlak, který jim ale nevynesl kýžený gólový efekt.

Drama pokračovalo ve třetí třetině. Ve 49. minutě neproměnil sólový nájezd Pech. Na druhé straně při vlastním oslabení se po chybě v rozehrávce Sparty dostal do brejku Pivko, který ale nestačil přesně zakončit. Závěru zápasu kralovali oba brankáři Čiliak a Pöpperle, jenž při přesilovce Brna pochytal několik střel. I proto přišlo na řadu prodloužení.

V něm nejprve nevyužil velkou šanci Buchtele, který na brankové čáře netrefil skákající kotouč. A vítěze základní části to muselo hodně mrzet v čase 74:58, kdy domácím vystřelil druhý bod v sérii Káňa.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Pešout (Brno): "Pro nás to bylo docela těžké. Řekli jsme si, že nebudeme faulovat. Ale zase jsme během pětadvaceti minut měli čtyři vyloučené. To nás drželo dole, v oslabení jsme dostali branku. Potom jsme se disciplinovaností a poctivým výkonem začali zvedat. Pomohl nám první gól, po něm jsme se nastartovali. Od té doby jsme byli lepší. V prodloužení se k nám přiklonilo štěstí. Dostal jsem deset sms zpráv, že to byla nejlepší reklama na hokej, kterou diváci v této sezoně viděli."

Zdeněk Moták (Sparta): "Dobře jsme začali a brzy jsme získali jednobrankový náskok. I když byl zápas vyrovnaný, tak se nám celkem dařilo. Ve druhé třetině jsme náš náskok zvýšili na rozdíl dvou branek. Bohužel během jedné minuty jsme vedení ztratili. V dalším průběhu byl zápas vyrovnaný s množstvím šancí na obou stranách. Pro nás se bohužel v prodloužení štěstí překlopilo na domácí stranu. Navzdory zklamání z porážky musím říci, že zápas byl svou úrovní důstojný pro play off."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz