• Česká pojišťovna play off
  • 7.4.2014 17:10
  • Semifinále 4. kolo
  • stav série 2:2

Zlín ustál úvodní tlak Třince a v semifinálové sérii srovnal krok. Přestřelku ukončil Veselý

7. dubna 2014, 20:04

ČTK

Třinec vpadl do zlínské odvety jako vyměněný. Od úvodního vhazování vysunul útočná tykadla hluboko do útočného pásma a nebál se ve dvou napadat i za zlínskou brankou. Už v prvním střídání zasypal Kašíka sprškou střel a mohutný nápor završil už po 32 sekundách Růžička, který z úhlu po šikovné zpětné přihrávce Polanského prostřelil nedělního hrdinu Kašíka.

Slezané hráli v úvodu jako z partesu a nátlakovým hokejem nedali soupeři vydechnout. Druhý gól visel ve vzduchu. Kašíkovi bylo úzko zejména v třinecké přesilovce během šesté minuty a po nechtěné teči spoluhráče Marušáka byl puk znovu v nebezpečné blízkosti brankové čáry.

Domácí se z tuhé defenzivy nemohli vykřesat, ale jejich občasné brejky Hrubce nemohly nechat v klidu. Leškovi chybělo v osmé minutě málo, aby jeho bekhendový pokus spadl za gólmana. Třinec držel soupeře chvilkami jako pod zámkem, ale Kašík jeho převahu otupil několika pohotovými zákroky proti Adamskému a Rákosovi. Brejková taktika navíc Zlínu v první části vynesla i vyrovnání. Oceláři útočili místy až živelně: v 15. minutě jim ujel Čech a dělovkou z levého křídla zavěsil.

Třinec možná přepálil nástup, Zlín možná zvýšil obrátky - každopádně domácí ve druhé části opětovali tlak a převzali režii. Vlachův tým výrazně přidal v agresivitě i bruslení a rázem se nastěhoval do útočného pásma. Domácí sice v polovině utkání promarnili půlminutovou přesilovku pět na tři, ale jejich aktivitu korunoval Köhler, který umístěným švihem z levého kruhu vymetl vzdálenější horní růžek. Jenže hned po vhazování ve středovém kruhu Melenovský fauloval vysokou holí a čtyřminutovou přesilovku zužitkoval 20 sekund před koncem druhé třetiny nechytatelnou bombou Nosek.

Gól ale se Zlínem nezamával. Oslabení na začátku třetí části přečkal a Marušák navrch v následující početní výhodě prostřelil hrozen hráčů před Hrubcem. Třinec se znovu začal hrnout dopředu. Adamský trefil tyč a vyrovnání zařídil po brejku v přečíslení Bonk - podle divokých gestikulací domácích tomu předcházel faul na Honejska.

Zlín však oplácel stejnou mincí a už po 19 sekundách mu náskok vrátil Veselý, který Hrubce znehybnil chytrou střelou přes obránce. Třinec po Horákově faulu odehrál velkou část závěrečných dvou minut v šesti proti čtyřem, ale Polák ve velké šanci trefil Kašíka a v nepřehledné skrumáži mířil do brankáře i Peterek.

Hlasy trenérů po utkání:

Juraj Jurík (Zlín): "Vstup do utkání jsme měli špatný. Soupeř byl v první třetině daleko aktivnější, jakoby na nás ještě ležel včerejší zápas. Naštěstí jsme srovnali a to nám pomohlo psychicky. Od druhé třetiny se hra srovnala a hrálo se vyrovnané utkání, které rozhodlo pár momentů. My jsme střelecké příležitosti využili a v některých momentech jsme měli štěstí, které nám chybělo v Třinci. Ale štěstí přeje připraveným a my jsme rádi, že jsme sérii vyrovnali."

Václav Varaďa (Třinec): "Utkání jsme začali výborně, jak jsme chtěli. Dali jsme gól, měli jsme spoustu dalších šancí, ale nic už se neujalo. Ve druhé třetině nám to moc nešlo. Dostávali jsme se pod tlak, nechali jsme se vylučovat. Závěr byl vyrovnaný, rozhodlo pár klíčových okamžiků. Hlavně ten, kdy jsme si hned po vyrovnání na 3:3 nechali dát rozdílovou branku."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz