• Česká pojišťovna play off
  • 21.4.2014 18:50
  • Finále 3. kolo
  • stav série 0:3

Kometa nezabrala ani před svým publikem. Zlín získal třetí finálovou kořist a je blízko titulu

21. dubna 2014, 21:32

ČTK

Kometa v předešlých dvou finálových zápasech nedokázala skórovat, dnes se ale domácím podařilo překonat Kašíka ve zlínské brance velmi rychle. Pivko vystihl Zámorského rozehrávku a zajistil Brnu vedení již po patnácti sekundách.

Vyprodaná Kajot arena hnala domácí do útoku a Zlín byl v hluboké defenzivě. Druhý gól ale nedokázali přidat Zohorna, Tomáš Svoboda ani Jakub Svoboda a v 15. minutě toho Kometa litovala. Čech dorazil za Čiliakova záda Zámorského střelu od modré a bylo vyrovnáno.

V závěru první třetiny mohl po individuální akci zajistit hostům vedení Kubiš, ale slovenský brankář Brna jeho pokus zlikvidoval. Ve 23. minutě již Zlín vedl a opět u toho byl Zámorský. Tečovaná střela elitního beka hostů skončila za Čiliakovými zády.

Vyrovnat mohl Mrázek nebo Pivko, ale prosadili se opět Berani. Vedení dodalo Zlínu ještě větší sebevědomí, navíc na domácích bylo vidět, že obrat v dobře rozehraném zápase je poznamenal. V 35. minutě se po rychlé kombinaci druhé formace prosadil Köhler a přiblížil Zlínu třetí výhru v sérii.

Kouč Kýhos se na nepříznivý stav pokusil zareagovat změnami v sestavě, najít recept na pozorného Kašíka se ale domácím nedařilo. Snížit nedokázal ani Hanzlík, který po zranění v semifinále se Spartou v bojích o titul nastoupil poprvé. Tři minuty před koncem se Kometa rozhodla riskovat bez brankáře, zdramatizovat duel se jí ale nepovedlo. Naopak sama počtvrté inkasovala, druhý gól v zápase dal Čech.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Pešout (Brno): "O zápase se rozhodlo v první třetině. Kdyby tady dnes byla místo nás Sparta a měla takovou převahu, tak by vyhrála 5:0. Bohužel my jsme góly nedali. Proto jsme prohráli. Zlínu stačí jedna nebo dvě šance, které využijí. Stačí uvést příklady, když jde střela soupeře vedle a my si ji tečujeme do vlastní branky. Při třetím gólu puk trefil našeho hráče a padl přímo Köhlerovi na hokejku. Za této situace je těžké zvedat hráče. Stříleli jsme ze všeho. Bohužel čím více naši hráči chtěli, tím měli větší smůlu. Chybí nám jednoduché góly, které jsme po tečích dávali. Vrchol byl, když Burian dorážel do skoro prázdné branky a střílí vedle. Tím nechci zpochybňovat výkon Zlína, který si jde za svým. My pokud nedáme góly, tak jejich hru nerozvrátíme."

Juraj Jurík (Zlín): "Měli jsme velice špatný vstup do utkání. Hned v první minutě jsme Kometě namazali na první branku, což soupeře nakoplo a měl prvních deset minut tlak. Ten jsme naštěstí ustáli. Hodně nám pomohla branka na 1:1. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl. V této části hry jsme byli lepší a dali dva góly. Do poslední části jsme vstupovali s náskokem. Chtěli jsme hrát aktivně, abychom Kometu nepouštěli do nějakého tlaku. Bohužel jsme udělali dva fauly a Brňané měli v přesilovkách převahu. Při hře pět na pět se hra srovnala. Poslední branka do prázdné branky už byla o štěstí. Jsme nesmírně rádi za třetí bod."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz