• Baráž o extraligu
  • 26.3.2014 17:30
  • 1. kolo

Chomutov si oddechl, do baráže vstoupil vítězstvím nad Olomoucí. Piráti rozhodli v první třetině

26. března 2014, 21:00

ČTK

Utkání začalo z obou stran svižně, ale v úvodu ani jedno mužstvo neohrozilo nebezpečně branku protivníka. První příležitost si vypracoval v osmé minutě Chomutov. Rozjetý Kubinčák dostal přihrávku od Svobody a jel ze strany sám na Vošvrdu, ale v dobré pozici přestřelil.

Vzápětí střelu Hrušky z dobré pozice zastavil hostující obránce. Narůstající převahu Chomutov přetavil v deváté minutě v úvodní branku. Hromas posunul puk na modrou čáru Havlovi a mladík v dresu Chomutova svým prvním gólem v sezoně překvapil Vošvrdu, který měl zakrytý výhled.

Olomouc dostala příležitost na srovnání o dvě minuty, když byl už podruhé v utkání vyloučen Malec. Na půl minuty uzamkla Piráty, ale ze skrumáže před brankou nic nevytěžila. V 19. minutě přešli v tandemu do útočné třetiny Ondřej Kaše s Kubinčákem, který přes obránce dostal puk za záda Vošvrdy podruhé.

Velkou příležitost na zvýšení náskoku dostali Chomutovští ve 27. minutě, když začali hrát 68 sekund trvající přesilovou hru pět na tři. Střela Rutty od modré čáry a dvě dorážky Hrušky ke gólu ale nevedly. Až v pokračující přesilovce o jednoho hráče domácí uzamkli soupeře, ale závar před brankou zůstal taky bez využití.

Dvě velké příležitosti měla Olomouc v 36. minutě. Nejdříve Staněk, který naskočil z trestné lavice, dostal přihrávku do jízdy a jel sám na Růžičku. Puk mu ale v rozhodující chvíli sjel z hole. Vzápětí Pekr se dostal do dobré střelecké pozice, ale Růžička jeho střelu zlikvidoval. Slabou minutu Chomutova nakonec potrestal Pekr. V pádu mu nahrál Ráca a olomoucký útočník z kruhu příklepem prostřelil Růžičku.

Ve třetí třetině Chomutov pozorně bránil a nepouštěl Olomouc do příležitostí. Ani v přesilovce si Olomoučtí příležitosti nevypracovali. V 54. minutě přišla chyba hostů v jejich obranném pásmu, puk získal Gajovský a střelou zápěstím pojistil náskok Pirátů. Poslední příležitost zdramatizovat utkání dostala Olomouc v 56. minutě, když byl Bomersback vyloučen za napadení. Domácí ale žádné komplikace nepřipustili, Olomouc byla v přesilovce bezzubá.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Beck (Chomutov): "Vyhráli jsme první z dvanácti barážových zápasů. Myslím, že jsme zvítězili zaslouženě. Podali jsme zodpovědný výkon. Po dlouhé době se nám podařilo vyhrát doma, výborní byli diváci."

Petr Fiala (Olomouc): "Výkon se nám nepovedl. Nejde ani o to, že jsme prohráli, ale jsme schopní hrát o mnoho lépe. Byli jsme dnes slabší jak dopředu, tak i do obrany. Z toho pohledu to nemohlo ani jinak dopadnout. Dnes to nebyl výkon na to, abychom bodovali s kýmkoli. Výkon musí být odvážnější, musíme hrát s kotoučem. Pár hráčů se snažilo, ale jako tým jsme utkání neodehráli dobře."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz