<
  • Baráž o extraligu
  • 30.3.2014 18:10
  • 3. kolo

Kladenští hokejisté se v baráži dál trápí, Rytíři neuspěli ani v Olomouci a zůstávají bez bodu

30. března 2014, 21:24

ČTK

Kohouti nastoupili v brance s Vošvrdou, v sestavě ale stále scházel nemocný kapitán Bartoň a nově také útočník Diviš, dlouhodobě pak forvard Řípa. Kladnu scházeli beci Tomáš Kaberle a Doudera, v útoku chyběl Francouz Treille.

Do vedení šli po opatrném úvodu z obou stran domácí. V šesté minutě chybovala kladenská obrana ve vlastní třetině, Kucharczyk nahrál na modrou Cartellimu a ten propálil brankáře Cháberu. Kladno se dlouho hledalo, k prvnímu ohrožení Vošvrdy se dostalo až ve 13. minutě. Domácí gólman si však ránu Tenkráta pohlídal a dorážku ustrážili obránci Olomouce.

Další příležitost měl po šťastném odražení puku od rozhodčího Kuchler, ani ten na Vošvrdu nevyzrál. V závěru první třetiny hráli Kohouti dvě přesilové hry, ale v té druhé měl velkou šanci Miloslav Hořava; pláchl bekům Mory, jenže Vošvrda jeho pokus betonem znovu vykryl.

Ve druhém dějství měli opět první možnost Hanáci. Po Švaňhalově akci se ke střele dostal Králík a Chábera měl co dělat, aby bekhendovou střelu zkrotil. Kladno začalo mít poté navrch, ale Olomouc se ze všech sil úspěšně bránila. V polovině zápasu měla velkou šanci srovnat Paterova formace, ale Rudovský s Eberlem nedokázali puk dopravit za Vošvrdu. Do soupeře naopak znovu klovnuli Kohouti. Po Maroszově akci zvýšil Ostřížek.

Na začátku třetí části Olomouc svého soka zatlačila a při střelách Pekra a Kucharczyka mělo Kladno velké štěstí. Hosté poté už věřili, že v přesilovce dostali kotouč konečně do branky, ale videorozhodčí jejich trefu nepotvrdil. Místo toho ve 47. minutě zvyšovali domácí na 3:0. Po ubráněném oslabení ujeli Kladnu s Vodným a ten s pomocí tyčky skóroval.

V 50. minutě se probudili i Rytíři. Dragoun parádní zpětnou přihrávkou našel Hořavu, jenž vykřesal naději. Závěr byl ještě dramatický, protože v 59. minutě snížil na rozdíl jediného gólu Patera. Hosté hráli power play, v níž měl šanci Tenkrát, ale Vošvrda jej vychytal. Výhru Olomouce pak korunoval střelou do prázdné branky po Vošvrdově přihrávce Kucharczyk.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Dopita (Olomouc): "Dali jsme z první střely gól, což nás uklidnilo. Hráli jsme disciplinovaně, bránili jsme, i když Kladno mělo mírně navrch, do tutovek jsme ho nepouštěli. V závěru jsme si to zbytečně zkomplikovali, ale tak to bývá. V play off či baráži musíme hrát naplno, je to automatismus. Budeme se snažit hrát stejně. V Chomutově jsme dostali facku, v Mladé Boleslavi jsme hráli výborně a dnes jsme v tom pokračovali. Proti Chomutovu musíme zopakovat tyto výkony. Před vyprodaným zimákem se nám samozřejmě hraje výborně, lidi dokážou hráče dostat do varu, půjdeme krok po kroku a uvidíme, kam nás to dostane."

Josef Zajíc (Kladno): "Gratuluji Olomouci, předvedla výkon, kterým se prezentuje celý rok. Hrála výborně dozadu, dala nám lekci z produktivity. Opticky jsme měli navrch, ale šancí bylo málo, navíc když nedáme branku, tak je to složité. Máme nyní nula bodů, nedaří se nám přestát první třetinu bez inkasované branky. Nemůžeme hráčům vytknout, že by nebojovali, ale nedaří se nám využít ty správné situace. Olomouc bojovala, což se dá překonat ještě větší vůlí a bojovností a to se nám bude dost těžko lámat. Pro hráče je to těžké, protože v extralize spíše prohrávali, v baráži ten extraligový mančaft není favoritem. Vstoupili jsme do toho špatně."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz