<
  • Baráž o extraligu
  • 13.4.2014 17:30
  • 9. kolo

Chomutov po pěti porážkách v baráži zabral a porazil Boleslav, tři kola před koncem ztrácí pět bodů

13. dubna 2014, 20:07

ČTK

Domácí Piráti se od úvodního buly s chutí zakousli do soupeře a byli herně i střelecky aktivnějším celkem. Své šance měli i Mladoboleslavští, ale gólman Martin Růžička byl pozorný. Hosté na něho nenašli recept ani po prohřešku Kubinčáka, který obdržel za pokus o bodnutí holí trest na 2+2+10 minut. I proto, že přesně po dvou minutách hráli sami v šesti. Naopak při hře ve čtyřech na obou stranách zahrozil bekhendem Šagát.

Střeleckou převahu první třetiny v poměru 14:3 Chomutov nebyl schopen vyjádřit ani při kratičké jedenáctivteřinové přesilovce pět na tři. Až v končící klasické početní výhodě měl velkou šanci Hruška, ani nadvakrát však neuspěl. Valenta pak nepropálil bek Rutta. Ve 27. minutě ještě Mikulíka vychytal Valent, ale poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, už začaly padat góly.

Po Havlově ráně se odražený puk dostal ke Svobodovi, jemuž stačilo trefit prázdnou branku, což snadno splnil. Krátce poté hráli Severočeši přesilovku, Bartečko vyhrál vhazování ideálně pro Krsteva a ten vrátil Výborného do hry nekompromisní bombou už po třech vteřinách. Ve 35. minutě ale hosté rovněž v přesilovce kontrovali, když snížil Vrbata.

Chomutov ve třetím dějství kontroloval svůj těsný náskok, ale nadále hrozil i směrem dopředu. A v 52. minutě se dočkal i uklidňující trefy, která mu vrátila zpět dvoubrankové vedení. Kapitán Bartečko sice letící puk před odkrytou brankou nejprve ze vzduchu nezasáhl, ale při druhém pokusu už překonal Valenta. Takřka minutu a půl před závěrem to hosté zkusili s hrou bez brankáře, ovšem bez úspěchu.

Hlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Beck (Chomutov): "Byl to kvalitní, bojovný a korektní zápas. Tak má hokej vypadat. Sice to nemáme úplně ve svých rukách, ale pro nás je důležité, že žijeme. Konečně přišel zlepšený výkon, snad to ještě není pozdě. Teď se musíme zkoncentrovat na další zápas a tím je v úterý Olomouc."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Zápas nic moc, to všichni viděli sami. O hokeji to moc nebylo, bylo to o nervech, oba mančafty byly velice nervózní. My jsme příliš moc chtěli a vytratila se ladnost. Soupeř nás nepustil do naší hry a to rozhodlo. Každý nám podbízí, že jsme blízko a mohli jsme tu už rozhodnout, ale určitě není automatické, že vyhrajete v Chomutově, vždyť domácí hráli o život. Vyhrát jsme chtěli, ale věděli jsme, že to bude ohromně těžké. A my se nedostali do našeho rytmu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz