• Baráž o extraligu
  • 21.3.2003 17:00
  • 1. kolo
  • stav série 1:0
5 : 4
konec po prodloužení 0:3, 3:1, 1:0 - 1:0

Havířov obrátil ztracený zápas

21. března 2003, 19:21

Tomáš Pokorný
Havířov vyzval vítěze první ligy v nečekané sestavě s několika hráči na střídavý start, ale jeho odhodlání soupeř zchladil mohutným nástupem. Hosté svého protivníka uzemnili třemi góly ještě před koncem první třetiny.

Domácí soubor načal Skuhrovec, který už ve druhé minutě po 22 sekundách využil hned první kladenskou přesilovku. Kladno vládlo a svou převahu potvrdilo dalšími góly. Nejprve se nad Maříkovu lapačku nekompromisně trefil Kruliš a poté puk za záda havířovského gólmana zasunul pohotovou zadovkou ještě Klimt.

Ve druhé části se Havířov vzepjal. Na Boháčkův zásah sice ještě Gardoň rychle odpověděl, ale pak hosté úpěli pod havířovským tlakem. Domácí hráli jako o život. Nezměrným důrazem si vynutili převahu a Martin Čech dvěma podobnými góly z hranice brankoviště vrátil svůj tým do hry.

Ani hosté nepolevili ve vysokém tempu a měli příležitosti, jak zvýšit vedení. Mařík však excelentně zlikvidoval střelu Jankových, kterého po brejku uvolnila českobudějovická akvizice Michálek.

V závěru už oba týmy logicky slevily z ofenzivních aktivit, přesto měl Sršeň blízko k vyrovnání - proti jeho teči se však ve 46. minutě postavil Orctův rozštěp. Triumf Kladna mohli při výpadech do otevřené obrany zpečetit Michálek a Jankových, ovšem Mařík jejich sólové nájezdy pochytal a Středočechy to brzy mrzelo.

Katastrofu Kladna v závěru řádné hrací doby dokonal obránce Martin Čech, s jehož pomocí se domácí 63 sekund před koncem dočkali vyrovnání. Ve chvíli, kdy se domácí chystali odvolat gólmana, nahodil Šakarov z rohu kluziště naslepo puk vzduchem před kladenskou branku, kde o Čechovo rameno úplně změnil směr a zapadl za záda šokovaného Orcta.

Psychickou výhodu Havířov nakonec přetavil ve vítězství. Přesně 135 sekund před koncem prodloužení se puk dostal k Foltovi, který příklepem prostřelil Orcta popáté.

Ohlasy trenérů po utkání:

Radomír Kužílek (Havířov): "Bylo znát, že domácí prostředí je pro nás obrovská nevýhoda. Představuje pro nás velkou psychickou zátěž a to nás ovlivnilo v úvodu utkání. Ani za stavu 0:3 jsme však nepřestávali věřit, hráči dále bojovali a prokázali, že mají velkou vůli po vítězství. Druhá třetina už byla z naší strany lepší a nakonec se nám se štěstím povedlo vyrovnat. Naši hru oživily změny. Třetí lajna po nich měla tlak, nutila soupeře k chybám v rozehrávce a po takové situaci se nám povedlo dát i vítězný gól."

Zdeněk Müller (Kladno): "Byla to úplně zbytečná porážka. Utkání jsme dobře rozehráli, ale od druhé třetiny hráči polevili. Začali jsme být nedisciplinovaní, nechali jsme se několikrát vyloučit a tím jsme domácí pustili do zápasu. Pak se od nás odvrátilo i štěstí. Čtvrtá branka byla vlastní, takovou dostanete jednou za sezonu. Prohráli jsme vyhraný zápas a musíme se z toho poučit, ale tragédii z toho neděláme."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz