• Extraliga - Playoff
  • 23.3.2003 17:00
  • Semifinále 7. kolo
  • stav série 1:1

Sup slávistickým hrdinou

23. března 2003, 20:04

ČTK
Slávisté byli už v úvodu mnohem aktivnější než v sobotním zápasu, v němž doplatili na svoji pasivitu. Už při prvním střídání napřahoval ke střele ve výhodné pozici Kopecký, ale Kratěna mu včas stačil puk vypíchnout, na druhé straně skončila Havelkova teč na horní tyčce Málkovy branky.

Sparta bez zraněného Paroulka, za něhož zaskočil na pravém křídle Leškovy řady Špaňhel, rozložila tentokrát únavu mezi čtyři řady a stejně jako v prvním duelu lákala domácí do defenzívní pasti. V přesilovce zahrozili Posmyk s Kučerou, ale Bříza s přehledem bránil čisté konto.

První důležitý moment nastal v deváté minutě. Slávista Duda zbytečně sekl hokejkou Hanzlíka, Nedvěd v početní výhodě vypálil bez přípravy a puk zazvonil o horní tyč branky domácích. Sparťané se radovali, sudí Havlík však sáhl ke konzultaci s videorozhodčím a po ní rozpažil na znamení, že gól neplatí.

Spartě se vzápětí ještě zvětšila šance otevřít skóre, když za vyloučeným Dudou putoval na trestnou lavici Krátoška, avšak slávisté 48 sekund trvající oslabení ve třech přežili bez úhony. Ani druhý zásadní okamžik hosté nezvládli.

Oba brankáři znovu kralovali a dokazovali svoji reprezentační formu. Bříza zlikvidoval Supovu střelu z bezprostřední blízkosti, jeho protějšek zastavil vyrážečkou Nedomovu ránu ve zhruba stejném postavení. Tím však jako by soupeři vyčerpali útočný arzenál, druhá třetina přinesla oboustranně spíše vyčkávací taktiku s až uspávacími účinky.

Z letargie se probudil Bělohlav a namířil svůj pokus do odkryté slávistické branky, odkud však Kopecký stačil kotouč včas odpálit do bezpečí. Neujaly se ani střely Dudy či Antoše. Do závěrečné dvacetiminutovka však Slavia vyrukovala jako vyměněná. Důrazným forčekinkem a nátlakovým hokejem si vytvářela šance a konečně našla i klíč k Břízově brance.

Po více než sto minutách překonal sparťanského gólmana tečí po Hejdově střele v přesilovce Sup, a přestože domácí o chvíli později nevyužili ani 67 sekund početní výhody pět na tři, dosáhli i kýžené pojistky. V době, kdy za katrem pykal Tomica, nastřelil obránce Jiruš hbitého Supa a slávistický forvard zakončil rychlý brejk bekhendovou střelou po ledě.

Sparta ještě zkusila poslední možnost; tři minuty před koncem odvolala z ledu Břízu a vyzkoušela přesilovku šest na čtyři. Slávisté však slávisté už cenné vítězství i Málkovo čisté konto ubránili.

Názory trenérů po utkání:


Jiří Kalous (Slavia Praha):
"Jsme velmi spokojeni, nejen s výsledkem, ale také s předvedenou hrou. Byli jsme dnes jasně lepší, aktivní dopředu a také jsme mnohem více stříleli. Vítězství považujeme za naprosto zasloužené."

Kamil Konečný (Sparta Praha):
"Průběh dvou třetin byl podobný jako v sobotu, štěstí se pak přiklonilo ke Slavii. Znovu rozhodovalo, kdo dá první branku, a klíčové rovněž bylo, že se nám nepovedlo proměnit v první třetině přesilovku pět na tři. To mělo rozhodující vliv na výsledek, stejně jako fakt, že jsme dnes nepodali tak kompaktní výkon. V defenzívě zase tolik chyb nebylo, ale postrádali jsme střeleckou produktivitu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz