• Extraliga - Playoff
  • 3.3.2004 18:30
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0
3 : 2
konec po prodloužení 0:0, 1:1, 1:1 - 1:0

Sparta udolala Vítkovice až v prodloužení

3. března 2004, 20:51

ČTK
Hosté hráli od začátku zcela bez respektu a při úvodní přesilové hře sparťanskému brankáři Břízovi pěkně zatopili, Rimmelovu střelu však Irgl se Štefankou do branky nedotlačili. Sparta se rozjížděla pomalu a úspěch jí nepřinesl ani dvojnásobný únik dvojice Marek, Ton, který v obou případech ztroskotal na nepřesné přihrávce. Na druhé straně překombinovali svoji snahu Míka s Krayzelem. Druhý jmenovaný pak na Břízu nevyzrál ani po líbivé individuální akci, při níž se protáhl přes dva bránící soupeře až před sparťanskou svatyni.

Sparta v bitvě o střední pásmo tahala za kratší konec a na začátku druhého dějství mohla inkasovat po Míkově průniku. Domácí však využili z minima maximum; hned první početní výhodu při vyloučení Zápotočného proměnil ve vedoucí gól Chabada, jenž dorazil za Pincova záda Tonovu střelu. Branka však ještě více podnítila vítkovickou snahu.

Štefanka pálil vedle, Martin Tomášek orazítkoval horní tyčku, ale vyrovnání se hosté dočkali až těsně poté, co se na led vrátil vyloučený sparťan Marek. Z pravé strany procedil puk skrz Břízovy chrániče Turek. Oba týmy si pak ještě v prostřední části hry vypracovaly dvě velmi dobré příležitosti, avšak proti Tonovi v pravý čas povyjel Pinc a na druhé straně zlikvidoval Padělkovo sólo Bříza.

V závěrečném dějství přiblížil hosty k výhře Martin Tomášek. Znovu z pravé strany našel volné místo v Břízově brance a Vítkovice poprvé vedly. Nadějný výsledek dlouho držely, Pinc v brance zlikvidoval možnosti Tona, Libora Procházky i Bartečka, avšak na Markovu dorážku při další přesilovce už nedosáhl. Poprvé v letošním play off se muselo prodlužovat a štěstí se přiklonilo na stranu domácích. Obránce Šrek bez přípravy vypálil a vítkovický zadák Seman natlačil sparťana Tona do brankáře Pince. Ten ztratil rovnováhu i kontrolu nad situací a kotouč skončil potřetí v jeho síti.

Ohlasy trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Sparta Praha): "Vítkovice dnes předvedly velmi dobrý hokej, ale hraje se na góly a Bříza byl výtečný a opět nás podržel. Byli jsme tentokrát o krok pozadu, působili trochu těžkopádným dojmem, ale právě z tohoto pohledu je naše vítězství obzvlášť cenné. Šrekův gól byl podle toho, jak jsme to viděli a mohli si ověřit na informační kostce, uznán správně, protože našeho hráče natlačil do brankáře obránce Vítkovic."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Z naší strany to bylo vynikající utkání, Spartu jsme zaskočili a myslím, že jsme po většinu hrací doby byli lepším mužstvem. Neproměnili jsme ale šance a sami nabídli Spartě možnost hloupou chybou při střídání. Sparta přesilovky umí, vyrovnala na 2:2 a z našeho pohledu byl gól v prodloužení neregulérní."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz