• Extraliga - Playoff
  • 4.3.2004 18:30
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:0

Výborný Bříza vychytal Spartě druhou výhru nad Vítkovicemi

4. března 2004, 20:31

ČTK
Hosté se i ve druhém pražském utkání prezentovali aktivním napadáním a znepříjemňovali Spartě již zakládání akcí. I díky tomu byli diváci svědky neurovnané hry plné chybných přihrávek, neboť ani Vítkovice nevynikaly přesností. Větší vzruch do hry přinesly až přesilovky. Při Bartečkově vyloučení se musel činit Bříza, který předvedl několik zákroků i při početní výhodě svého týmu.

Ton, jenž při této příležitosti nastupoval jako čtvrtý útočník, totiž několikrát vyrobil chybu. Krayzel ani Štefanka toho však nevyužili. Při Turkově pobytu na lavici hanby se domácím naskytla jedinečná šance dostat se do vedení poté, co Rimmel fauloval Tona a rozhodčí nařídil trestné střílení. Marek však svůj nájezd zakončil blafákem mimo.

Ideální příležitost otevřít skóre se pak naskytla i hostům, když byli vyloučeni Procházka a Řezníček a Vítkovice hrály 36 vteřin pouze proti třem. Výsledkem jejich snažení však byla pouze jediná střela, kterou Bříza chytil. Své umění musel předvést i jeho protějšek Pinc. Ve 26. minutě se vyznamenal při šanci osamělého Šimíčka, o chvilku později však už kapituloval.

Řezníček přesně uvolnil Marka a ten svůj druhý souboj jeden na jednoho s Pincem vyhrál. Hosté se museli více tlačit do útoku a v jejich obraně se objevovala drobná okénka. Ton však neměl svůj den a ani v další šanci neuspěl. Před koncem druhé části si ale nevyužité příležitosti částečně vynahradil při spolupráci s Bartečkem, jehož opakovaná střela skončila za Pincem.

Velkou překážkou pro hráče Vítkovic byl stejně jako v pondělí i v ostatních vzájemných zápasech této sezony Bříza. Turek, Míka i Krayzel se ještě dlouho divili, co všechno dokázala sparťanská jednička ekvilibristicky chytit. Definitivu poté dal výsledku Ton, jenž ujel vítkovické obraně a tentokrát se nemýlil.

Hlasy trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Sparta Praha): "Jsme spokojeni s výkonem, protože dnes jsme konečně hráli to, co jsme si řekli. Tedy ze zabezpečené obrany. Pohlídali jsme střední pásmo, ve kterém Vítkovice neměly tolik volnosti jako včera. Vytvořili jsme si od první minuty, kdy jsme měli samostatný nájezd, spoustu šancí a myslím, že se hrál pěkný kombinační hokej. Samozřejmě jsme spokojeni i s výsledkem."

Aleš Tomášek (Vítkovice): "Dnes byla Sparta lepší hlavně ve využívání příležitostí, které jsme jim nabídli. Tedy našich chyb. Udělali jsme jich daleko více než včera, kdy byl zápas z naší strany povedenější. Problémem pro nás není Sparta, ale Petr Bříza, protože z něj máme už malý komplex. Nemůžeme mu dát gól a dnes nejenže jsme mu ho nedali, ale ještě jsme dělali chyby."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz