• Extraliga - Playoff
  • 12.3.2004 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:4

Sparta přestála špatný začátek a po čtvrtém skalpu Vítkovic je v semifinále

12. března 2004, 19:54

ČTK
Tradici rychlých gólů Vítkovice dodržely i v třetím domácím utkání. Míkova trefa přišla už po rekordních dvaceti sekundách poté, co Bříza za vlastní brankou pokazil rozehrávku a Burger vyzval spoluhráče z útoku k ráně do prázdné branky. Povedený nástup vybudil Ostravany k další ofenzivě. Chybělo málo, aby šly akcie Pražanů úplně ke dnu, avšak Bříza ušetřil tým od pohromy po individuální akci Olesze.

Drtivý úvod soupeře tentokrát Spartu nesrazil. Hosté využili první šanci, když se před Procházkou otevřela 'dálnice' k vítkovické brance a jeho střelu propustil Pinc mezi betony za záda.

Domácí pohoda byla rázem pryč. Síly v boji se srovnaly a gólové momenty se pak dlouho střídaly rovnoměrně před oběma brankami. Pincovu lapačku se neúspěšně pokoušel švihem obelstít Špilár a Krayzelovo sólo zase ztroskotalo na poslední instanci Pražanů. O Břízu se rozbil i atak Irgla, kterému v pádu pohotově předložil kotouč Tomášek.

Nerozhodný stav s postupem času stále více nahrával záměrům Sparty. Hosté čekali na chybu a to se jim i vyplatilo. Předtím ještě ve slibné pozici zaváhal Ton a v přesilovce Pinc dvakrát vychytal Ujčíka. V 35. minutě však zapomenutý Chabada zamířil přesně a na hokejkách domácího celku se rozprostřela nervozita. Před druhou přestávku mohly hrát Vítkovice 105 sekund v pěti proti třem, ale výhodnou převahu ukončil rychle Turkův přestupek. Ani při situaci čtyři na tři se domácí nedostali k ohrožení Břízy.

Vítkovické myšlenky na zvrat v závěru pohřbily fauly. Sparta svou dvojnásobnou přesilovku zvládla po vydařené kombinaci tria Bartečko - Šimíček - Marek. Nalomeného soupeře hosté záhy definitivně dorazili při Štefankově vyloučení a v Šimíčkově gólu měl jako asistent prsty znovu agilní Marek.

Rozhodující porážku Vítkovičtí neunesli a přistoupili k vyřizování účtů. Zápas nedohrál Zápotočný, který bez odezvy vyzval k bitce Řezníčka, ani Hubáček, jenž pykal za faul na Hanzlíka. Sparta se však i v dlouhé přesile spokojila s kontrolou skóre.

Hlasy trenérů po utkání:

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Sérii jsme dost možná ztratili smolnou prohrou v úvodním utkání na Spartě. Dneska jsme už byli pod tlakem. I když jsme šli šťastně do vedení, okamžitě jsme inkasovali a to bylo klíčové. Sparta pak hrála perfektně zezadu, bránila střední pásmo a čekala na chyby. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že ještě zjednodušíme hru, budeme nastřelovat puky a tlačit se před branku i za cenu toho, že to bude bolet. Gól na 1:3 nás ale zlomil. Sparta má ohromně silný tým a jsem rád, že jsme jí postup znepříjemnili."

Alois Hadamczik (Sparta): "Vzali jsme si ponaučení z minulých zápasů a zlepšili hru zezadu. Pro psychickou pohodu bylo důležité domácí vítězství v pátém utkání. Byli jsme tady v klidu a věřili, že bychom to mohli ukončit. Po kvalitním výkonu se nám to i povedlo. Série měla celkově velice dobrou úroveň. Přispěly k tomu i Vítkovice, které zejména doma praktikují kvalitní a útočný hokej."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz