• Extraliga - Playoff
  • 21.3.2004 17:00
  • Semifinále
  • stav série 1:2
1 : 2
konec po s.n. 0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 - 0:1

Penalty rozhodl Ton

21. března 2004, 20:03

ČTK
Oba celky zařadily v jubilejním 50. extraligovém derby do sestav dva uzdravené hráče. Obranu Slavie vyztužili Kadlec s Kolaříkem, útok Sparty poté nejproduktivnější hráč play off Marek a na střídačce byl již připraven i Havelka. I díky tomu holešovičtí poprvé v nadstavbové části hráli na kompletní čtyři útoky.

Slavisté si v úvodu vytvořili mírnou převahu a pokoušeli se z každé pozice ohrozit brankáře Břízu. Zkušený gólman se překvapit nenechal a čisté konto udržel i při první přesilové hře domácích, kdy za jeho záda neprotlačil puk ani důrazný Antoš. Sparťané se z moc do útoku nehrnuli, ale hned první svoji větší možnost využili. Za Fraňka pohotově dorazil pouze Tonovu vyraženou střelu Chabada.

Na obrazu hry však první gól moc nezměnil. Sparta se snažila pozorně bránit a nepouštět soupeře do souvislejšího tlaku a sama spoléhala na rychlé protiútoky. Hned v úvodu druhé části se však podařilo Edenským vyrovnat, když při hře ve čtyřech Beránek zpracoval před Břízou prudkou Novákovu střelu a pohotově puk dopravil za brankovou čáru.

Velkou šanci posunout Slavii do vedení měl ve 29. minutě osamocený Kopecký, jeho blafák ale skončil mimo Břízovu svatyni, kterého později vystrašila i tečovaný Novákův pokus. Na Fraňka zkoušel vyzrát Ujčík a Tomajko, ale jinak se třetí duel podobal předešlým dvěma a čekalo se, kdo vstřelí druhý gól, jenž byl v předešlých dvou případech i vítězný.

Toto pravidlo se naplnilo i v neděli. Oba celky totiž sice měly řadu velkých šancí, branku ve třetí třetině se jim však vstřelit nepodařilo. A to ani v často hodně sporně odpískaných početních výhodách. Franěk i Bříza totiž podávali vynikající výkony a vše, občas i se štěstím, zlikvidovali. Mezi střelce se tak nezapsali ani Beránek, Kadlec, po nečekaném odrazu puku o mantinel Antoš, ani v posledních vteřinách normální hrací doby Broš.

Podruhé v sérii se tak muselo prodlužovat a 'extra time' byl nejzajímavějším hokejem. Hned v úvodu byl totiž vyloučen Novák a Sparta měla dvouminutovou přesilovku čtyř proti třem. Franěk se však překonával, stejně jako po jejím skončení Bříza na druhé straně. V 67. minutě se již 5000 diváků radovalo z výhry Slavie, ale sudí domnělý gól po konzultaci s videem neuznal.

Ke slovu tak přišly penalty. Na Břízu z úvodní pětice vyzráli pouze Klepiš a Kadlec, zatímco Sup, Beránek a Hruška ne. A protože na druhé straně se vedlo sparťanům stejně - Ton s Ujčíkem dali, Kratěna, Marek a Broš ne, po dlouhé pauze přišla ke slovu šestá série. V té nejprve Ton opět uspěl, aby Beránka opět vychytal Bříza a zajistil Spartě druhý bod v sérii.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Slavia Praha): "My musíme poděkovat týmu za odvedenou práci, za bojovnost. Hráči odevzdali na ledě maximum, ale bohužel nám chybělo trochu štěstí v koncovce. Věříme, že zítra se vše překloní na naší stranu a zvítězíme. Dnes nám chybělo jen to štěstí."

Kamil Konečný (Sparta Praha): "Myslím si, že to bylo vynikající utkání z obou stran. Bez výjimky všichni hráči podali perfektní výkony a sáhli si na maximum. My jsme rádi, že jsme jej dotáhli do vítězného konce, i když pokud se rozhoduje v nájezdech, je to vždy o štěstí. Osobně si myslím, že naše vítězství bylo zasloužené. Ve třetí třetině a zejména v prodloužení, kdy jsme hráli dvě minuty přesilovou hru, kterou jsme nevyužili, jsme byli lepším mužstvem. Štěstí se poté přiklonilo k nám."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz