<
  • Česká pojišťovna play off
  • 4.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:0

Akce bleskový nástup vynesla Zlínu první vítězství

4. března 2005, 20:53

ČTK

Už po devatenácti sekundách našel Balaštík volného Lešku, jenž oklamal brankáře Jarinu a otevřel skóre. Překvapeného soupeře přehrával Zlín v počátečních minutách silou i důrazem v osobních soubojích. V páté minutě v přesilovce po střele Martina Hamrlíka se přes Lešku dostal kotouč k Veselému, jenž přidal druhou branku.

Po tomto tvrdém úderu se Litvínov jen pomalu vzpamatovával. Pokusy o protiútoky většinou končily brzy po proniknutí do útočného pásma, neboť domácí obránci dávali soupeři jen málo prostoru a hlavně času k zakončení. Ke zkorigování výsledku nepomohla Litvínovu ani 36 sekund dlouhá přesilová hra pěti proti třem při vyloučení Balaštíka a Vosátka. Naopak aktivní Zlín nedal ani ve trojici soupeři šanci vážněji ohrozit brankáře Murína.

Teprve ve druhé třetině srovnal Litvínov se soupeřem krok. Plynulejší hokej ale narušovala častá vyloučení. Také Zlín si vyzkoušel 58 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem, když na trestné lavici seděli Skuhrovec a Šlégr. Početní výhodu sice hráči Hamé využili k tlaku, střely od modré čáry stačili ale dobře bránící litvínovští obránci většinou chytat tělem.

Druhý úder uštědřili domácí hokejisté protivníkovi v rozmezí 33 sekund v závěru druhé třetiny. Nejdříve po Mokrejšově akci přidal třetí branku. Litvínov pak vrhl všechny síly do útoku a opomenul na bránění. Do bleskového protiútoku vyrazil Leška a po jeho zpětné přihrávce neměl litvínovský brankář Jarina nejmenší naděje proti tvrdé Balaštíkově střele k tyči. Ze čtyřbrankového náskoku Zlína už se Litvínov nevzpamatoval.

Do závěrečné třetiny trenéři Chemopetrolu Jeřábek a Rosol poslali do branky devatenáctiletého juniora Fialu. Zlín už nikam nepospíchal, přednost dostala zabezpečená obrana. Tato změna vynesla sice Litvínovu místy územní převahu, ojedinělé střelecké pokusy ale s přehledem řešil pozorný Murín. V závěru opět Zlín zvýšil obrátky, pět minut před koncem po přesné kombinaci Romana Hamrlíka a Balaštíka přidal Veselý pátý gól, který podtrhl úspěšný vstup do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Vyšel nám neuvěřitelně začátek. Po získání dvoubrankového náskoku jsme se soustředili na to, abychom soupeře nepostavili zbytečnými chybami na nohy. Trpělivě jsme čekali na jejich chyby, po kterých jsme vstřelili další dvě branky. V závěru se už utkání dohrávalo. Soustředili jsme se na to, abychom neinkasovali. Litvínov nechal už odpočívat brankáře Jarinu a tím dal najevo, že se šetří na zítřejší odvetu."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Byli jsme přemotivovaní. Když jdeme do play off, tak bychom neměli dostat v devatenácté sekundě gól. Měli jsme hodně problémů, abychom dohráli třetinu a neinkasovali další branky. Ve druhé části jsme byli rovnocenným soupeřem, vypracovali jsme si i střelecké příležitosti a chvílemi byli i lepší. Jenže jsme dostali dvě rychlé a laciné branky a tím bylo po zápase."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz