• Česká pojišťovna play off
  • 7.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:0

Hokejisty Liberce i podruhé odpravil Pálffy

7. března 2005, 19:21

ČTK

Dnes ještě více než v prvním čtvrtfinále vládla opatrnost. Zápas rozhodovaly individuální kousky a v dresu Slavie předvedl ten první polozapomenutý střelec. Hrušku potkal v sezoně ústup z prvního do čtvrtého útoku, ale dnes trenéru Růžičkovi ukázal, že chce víc. Ve středním pásmu sebral puk, prohodil si jej mezi nohama statného Fischera a podél Hniličky otevřel skóre.

Druhá paráda zápasu byla ještě o třídu lepší. Byla z dílny slovenského hokejového mistra Pálffyho. Hráč s královským platem, který spoustu zápasů v základní části odehrál pod své možnosti, zatím naplňuje svůj slib, že v play off bude hrát naplno. Jeho cestu na branku bránil jen bek Klouček, který ztratil hokejku, Pálffy si z jeho nohou udělal tunel pro puk a rozjásal diváky v Sazka Areně podruhé.

Liberec ale odpověděl okamžitě. Pomohlo mu k tomu Supovo vyloučení, které potrestal po 29 sekundách. Čermák si najel mezi kruhy a krásnou ranou ukázal Fraňkovi, že měl u bedlivě střežené tyče ještě kousek volného místa. Bílí Tygři využili až sedmou přesilovku, kterou v sérii měli.

Hosté od poloviny zápasu svého protivníka zmáčkli. Proti Slavii, které se stačilo soustředit na obranu, se však před branku dostávali těžko. Naopak domácí měli cestu otevřenou, dvakrát ale ztroskotal Vašíček na Hniličkových betonech. Po Havlově přihrávce měl přitom před sebou branku odkrytou.

Liberec mohl vlastní nedisciplinovaností dokonce znovu Pražanům nabídnout výhru. Klouček napral zezadu Tomicu na mantinel, za což dostal trest na pět minut a do konce utkání. Bránící útočník první řady červenobílých zůstal chvíli ležet na ledě, do kabin odjel ztěžka a už se v zápase neobjevil.

Trenér Růžička poslal na Tomicovo místo vedle Pálffyho a Stümpela Dlouhého, točil většinou jen tři útoky. Pojistka ale v dlouhé početní výhodě nepřišla, Liberec přestál trest s přehledem. Zato Fraňka polil studený pot, když si ke střele vybrusil Kotalík, ale jeho přízemní rána jen prosvištěla vedle tyče. Liberec se pak dostal na 111 sekund do přesilovky, ale v největší šanci pálil Modrý do Fraňkova betonu.

Slavia definitivně zlomila soupeře dvě minuty před koncem a nepostaral se o to nikdo jiný než Pálffy. Lehce poslal puk mezi Fischerovýma nohama a Hniličkovi, který měl zakrytý výhled, projelo jeho nahození mezi betony. A slávisté v play off oslavovali i podruhé.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Slavia): "Bylo to velmi těžce vydřené vítězství. Nedařily se nám přesilovky tak, jako včera. Věříme, že se nám v Liberci podaří urvat minimálně jedno vítězství, ale bude to ještě hodně těžké. Tomica má náznak lehkého otřesu mozku, motala se mu hlava."

Karel Dvořák (Liberec): "Proti včerejšímu zápasu jsme ubránili přesilovky Slavie, které jsou hrozně silné. Bohužel jsme na začátku zápasu udělali chyby při hře jeden na jednoho, z nichž dala Slavia dvě branky, a to dalo ráz celému zápasu. Ale hráčům za jednu chybu nejde nic vyčítat. Doufám, že to Slavii v Liberci oplatíme."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz