• Česká pojišťovna play off
  • 10.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:2

Patera se dvěma góly postaral o výhru Kladna nad Pardubicemi

10. března 2005, 19:29

ČTK

Pardubice měly hned v úvodu možnost přesilové hry po Zemanově vyloučení, Hejdukovu ránu však Orct kryl. Vzápětí putoval na trestnou lavici za sekání i Patera, ale hosté 52 vteřin trvající výhodu pěti proti třem nevyužili. Nedařilo se ani domácím při Snopkově trestu. V osmé minutě měli velkou šanci Východočeši - Orct plné ruce práce při závaru Dopitovy formace.

Na druhé straně zahrozil z otočky Bílek a po faulech Divíška s Bulisem hráli domácí dokonce 62 sekund v pěti proti třem. Moeller se ubránil i při dalším Pácalově vyloučení, po skončení přesilovky Lašák kryl Hornovu šanci, ale v době Čáslavova pobytu na trestné lavici už se domácí dočkali. Po Ševcově vyražené střele se puk dostal na levou stranu k Paterovi, který z úhlu za pomoci Lašákova betonu skóroval.

Hosté se snažili ve druhé třetině více střílet, ale Hejduk mířil vysoko a neuspěl ani Pištek. Lašáka prověřil Procházkův bekhendový pokus. Tlak Pardubic začal sílit, Orct však chytil Pištekovu ránu a nevyzrál na něj ani zblízka Průcha.

V 28. minutě hosté doráželi na kladenského brankáře, v následné strkanici se Orct ohnal po Blažkovi a vysloužil si dvouminutový trest. V oslabení se však domácí dostali do brejku dvou na jednoho a Mrázek po Zajícově ideální přihrávce zvýšil. V 33. minutě přidalo Kladno třetí branku - po Procházkově střele dorazil puk úspěšně Patera.

Hostům se dnes v přesilových hrách nedařilo, přestože v nich byli v základní části nejlepší a v předešlých dvou utkáních využili proti Kladnu čtyři. Neprosadili se ani po Hrdinově faulu. V 45. minutě naopak Kladno pojistilo svou výhru. Gardoň si pohrál s gólmanem Lašákem a puk do prázdné branky dorazil Hrdina. Orct si proti nejlepšímu útoku dlouhodobé části soutěže uhlídal čisté konto. Další kladenskou šanci měl Tomáš Kaberle, ale Lašák další branku nepustil ani v závěru v oslabení.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Müller (Kladno): "Podali jsme výborný výkon. Vycházeli jsme z dobré obrany, hráči plnili naše pokyny. Výborně zachytal brankář Orct a naše výhra byla naprosto zasloužená. Prosadili jsme se střelecky a doufáme, že v tom budeme pokračovat. V prvním utkání v Pardubicích se nám v koncovce nedařilo, což nás bude dlouho mrzet. Věřím, že v pátek máme znovu šanci a série bude ještě hodně zajímavá."

Jiří Šejba (Pardubice): "Chybělo nám na začátku trošku štěstí. Měli jsme určité šance, které Orct pochytal. Musíme do zakončení s větším důrazem a klidem. V celém utkání nám scházelo lepší bruslení, důraz i disciplína ve hře. Potřebujeme na tento zápas rychle zapomenout a být do pátečního duelu připraveni."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz