• Česká pojišťovna play off
  • 12.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:4

Hokejisté Vítkovic porazili počtvrté Spartu a jsou v semifinále

12. března 2005, 19:56

ČTK

Hosté se v metropoli představili bez dvou opor - obránce Malíka a útočníka Šimíčka - na jejich hře to ale moc vidět nebylo. Sparta hrála sice v úvodu aktivně, Pince vyzkoušeli postupně Nedvěd, Hlaváč i Kratěna, na vítkovického brankáře si však nepřišli. Znenadání tak udeřilo na druhé straně: z první větší šance překonal Břízu Štefanka. Slovenský útočník se o necelé tři minuty později zapsal mezi střelce podruhé, když jeho tvrdá střela prošla Břízovi mezi betony.

Ve 12. minutě byli hosté blízko třetí brance a dokonalému k.o. Spartě. Hlavní sudí však po konzultaci s kolegou u videa Turkův gól neuznal, přestože podle záběrů České televize se jednalo o regulérní branku. Vítkovice se nicméně třetího úspěchu přece jen dočkaly. Dvě minuty po začátku druhé třetiny projel Padělek do obraného pásma a nikým neatakován namířil přesně nad vyrážečku sparťanského brankáře.

Ostravané v klidu kontrolovali vývoj zápasu a měli blízko i k dalšímu gólu. Štefanka, vracející se z trestné lavici, mohl dokončit svůj hattrick, tentokrát však trefil jen tyč. Obdobně dopadl také Kubina ve 27. minutě a dal tak Spartě šanci na zdramatizování zápasu. V polovině duelu se jí to podařilo, když v přesilové hře doklepl puk za Pincova záda kapitán Chabada.

Holešovičtí se nadechli k náporu, tlačili se do útoku, ale zbytečné fauly Havláta a Richtra jejich snahu zastavily. Když byl poté navíc vyloučen Melichar, dostali hosté výhodu dvou hráčů v poli, kterou využili. Bříza jen vyrazil tvrdou Kubinovu střelu, Štefanka přistrčil puk Vůjtkovi a hosté opět vedli o tři góly.

Ještě před koncem druhého dějství se však podařilo domácím opět snížit. Za Pincova záda prošel Majeského tečovaný pokus od modré při přesilovce. Žádné drama se ale nekonalo. Burger totiž ve 43. minutě potrestal Tonův faul a opět nasměroval Vítkovice do semifinále.

Spartě se sice podařilo díky dalším gólům v přesilovkách zápas zdramatizovat. Nejprve totiž snížil Výborný a na minimální rozdíl přiblížil domácí Richter, vyrovnat ale Lenerův tým už nestihl. Naopak Burger přidal šestý gól, když prostřelil Pöpperleho, který dvakrát nahradil Břízu, aby si klíčoví hráči Sparty oddychli.

Ohlasy trenérů po utkání:

Slavomír Lener (Sparta Praha): "Vítkovice ukázaly, to co všichni předpokládali před sezonou, tedy, že budou v semifinále. Mají kompaktní tým a zaslouženě postoupily. Měly málo skulinek, přes které se dalo projít. Pokud budou takhle hrát dále, mají šanci dojít daleko. Pokud se týká našeho výkonu, jsme spokojeni jen s druhým zápasem a třetí třetinou čtvrtého zápasu. Dnes také hráčům nemůžeme nic vytknout. Stále bojovali a dřeli, přestože jsme prohrávali o tři branky. V závěru jsme mohli i vyrovnat. Zázraky se sice dějí, ale ne moc často."

Vladimír Vůjtek starší (Vítkovice): "Hráli jsme účelný hokej na brejky a proměňovali i šance. V závěru jsme si to zkomplikovali chybným střídáním a následným gólem v oslabení. Sparta nás mohla porazit jen v přesilovkách a i dnes v nich dala čtyři góly. Celkově jsme byli o kousek lepší, i opory zahrály pro kolektiv."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz