• Česká pojišťovna play off
  • 15.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 3:3

Liberec dovedl výhrou 3:1 sérii se Slavií do sedmého zápasu

15. března 2005, 18:57

ČTK

Houpačka, která symbolizuje výkony obou soupeřů od začátku jejich vzájemného klání, se dnes převážila na stranu Slavie. A její pád vynesl Liberec do výšin euforie. Šestý zápas byl zatím zlatým hřebem série. Domácí v běsnící Svijanské aréně v ničem nepřipomínali tým, který v neděli odjel z Prahy se sedmibrankovým debaklem.

V tempu tryskáče udolali Slavii především v první třetině, přestože i Pražané dřeli nadoraz. Liberci sice scházel Nedorost, který si od prvního zápasu stěžuje na problémy s kolenními vazy, ale zato se po teplotách objevil v jeho sestavě Podkonický. A byl to on, kdo vyhrál v rohu přetlačovanou o puk, přistrčil jej Vaicovi, který se vysmekl dvěma obráncům a poslal ideální pas před branku osamocenému kapitánovi Novákovi. Ten se nemýlil a liberečtí fanoušci buráceli poprvé.

Podruhé je rozjásal Vrbata, ale i on se radoval zbytečně. Jeho gól pro posunutou branku Slavie rozhodčí po přezkoumání videozáznamu neuznali. Bílým Tygrům to ale brzy nevadilo. Čermák, který předtím trefil tyč, nastřelil puk do pásma, u hrazení si jej našel Rataj a ranou po zemi zaskočil Slavii podruhé.

Kouč vicemistra Vladimír Růžička na to odpověděl razantními změnami v sestavě. Vlasáka spojil se Stümpelem, Hrušku proti Ratajově formaci s Vašíčkem a Pálffyho umístil k Beránkovi. Právě tato dvojice se dostala do největší šance hostů. Slovenský útočník parádně vyřešil situaci dvou na jednoho pasem na hůl volnému Beránkovi, jenže ten si puk zpracovával tak dlouho, až se výtečný Hnilička stačil přesunout a vleže jeho slabou střelu chytit.

Novák za krosček na Beránka nicméně šel na trestnou lavici, ale ani úderná formace Slavie v přesilovce nulu na kontě vstřelených branek nesmazala. Naopak hned po vypršení trestu se řítil na Fraňka Procházka, ale brankář proti jeho střele do protisměru roztáhl betony.

Další samostatný nájezd už ale neustál. Vaic vyslal na zteč Nováka a ten završil svůj báječný večer střelou mezi Fraňkovy betony. Pro libereckého kapitána to dnes byly premiérové góly v letošním play off.

V tu chvíli se měla činit Slavia, ale její tlak rozbíjel pozorný Hnilička i obětaví obránci, kteří se střemhlav vrhali do svištících střel. Hosté neuspěli ani tehdy, když při Fischerově vyloučení hráli v šesti proti čtyřem. Svého soupeře téměř dvojnásobně přestříleli, ale Hnilička jim kryl 48 střel. Na tu poslední Tomicovu ovšem nedosáhl, slávistický útočník jej v předposlední minutě připravil o čisté konto.

Liberecký gólman, který byl v neděli střídán po dvou třetinách, dnes jistým výkonem ukázal, že na něm minulý zápas nezanechal stopy. Jeho klid budou Liberečtí spolu s výtečnými fanoušky v rozhodujícím pražském duelu potřebovat.

Ohlasy trenérů po utkání:

Josef Paleček (Liberec): "V neděli jsme na Slavii říkali, že se tam ve čtvrtek vrátíme. Jsem rád, že jsme slib dodrželi. Doufám, že sedmý zápas bude moci hrát i Nedorost, kterého trápí koleno, ale bude záležet na hráči, jestli nastoupí.

Jiří Kalous (Slavia): "Přes prohru musím poděkovat hráčům, že bojovali i za nepříznivého stavu. Třikrát jsme byli sami před brankou, ale gól jsme nedali. Liberec potvrdil, že je tým, který umí doma zahrát."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz