• Česká pojišťovna play off
  • 21.3.2005 17:00
  • Semifinále
  • stav série 1:1

Zlín v zápase plném vyloučení porazil Vítkovice a vyrovnal sérii

21. března 2005, 19:58

ČTK

Domácí nastoupili do první odvety pouze s třemi útoky. Ze zdravotních důvodů totiž ze sestavy vypadli Erat a Kováčik a kouč Bokroš tak prakticky neměl jinou možnost než využívat tři kompletní formace. Na střídačce kvůli tomu zůstal i zkušený obránce Tesařík.

I přesto si ale Zlínští hned v úvodu vytvořili tlak, ke kterému jim dopomohly i přesilové hry. Do první větší šance se však dostal hostující Turek, jehož pokus po vybruslení zpoza branky ale Murín bezpečně kryl.

Blízko k brance měl v osmé minutě Mokrejš, který ale nastřelil pouze obě tyčky. Po protestech fanoušků však sudí při následném přerušení hry raději vše konzultoval s kolegou u videa. O minutu později se ale už domácí dočkali. Balaštíkovu střelu vyrazil Pinc pouze před sebe a důrazný Čajánek poslal puk za brankovou čáru.

Vítkovice, hrající v pondělí důrazněji než před čtyřiadvaceti hodinami, se poté začaly tlačit do útoku a před Murína. Slovenský gólman si však poradil i s tvrdou Kubinovou ránou od modré při úvodní početní výhodě Ostravanů. V přesilovce se hostům nakonec podařilo i vyrovnat, když Černošek prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě.

Získat vedení na stranu Vítkovic mohl poté Tomášek, ale Blaťák jej stihl faulovat. O osudu zápasu se poté rozhodovalo v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. V oslabení nejprve zahrozil Mokrejš, poté hosté promarnili téměř minutovou hru pěti proti třem a zle se jim to nevyplatilo.

V 28. minutě totiž překvapil Pince bezprostředně po buly Kristek a pod třetí branku se podepsal v polovině duelu Jenáček. Útočník Hamé, který naskakoval do hry pouze při početních výhodách, po dvaceti vteřinách ukončil výhodu dvou hráčů v poli. Časté vylučování sudích Mináře a Turčana tím ale neskončilo.

Šance gólově se prosadit měli postupně Martin Hamrlík, Šimíček či Barinka, oba brankáři byli ale pozorní. Jedinečnou příležitost zvýšit vedení a získat klid na své hokejky měli domácí na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy hráli tři minuty v pěti proti třem. Přidat čtvrtý gól se jim ale nepodařilo. V polovině závěrečného dějství navíc podruhé inkasovali a duel se tak opět zdramatizoval.

Vítkovickou honbu za vyrovnáním ale přibrzdilo pětiminutové vyloučení Malíka, který narazil Okála na okraj plexiskla u mantinelu a dostal i trest ve hře. V příštím zápase tak bude ostravským trenérům chybět.

Když poté na trestnou lavici putoval na čtyři minuty Seman a Zlín tak opět hrál proti třem, zdálo se, že vítězství mu už nemůže utéct. Uklidňující čtvrtý gól ale domácí v přesilovce nevstřelili. Dočkali se až při závěrečné power play soupeře, kdy puk do prázdné branky dovezl Balaštík.

Hosté však vehementně reklamovali, že domácí bek Roman Hamrlík předtím odehrál puk brankářskou holí, kterou podával Murínovi, a nervozita na ledě vykypěla. Zápas zakončila řada šarvátek, z kterých vyšli vítězně hosté, na skóre 4:2 pro Zlín se ale už nezměnilo nic.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání, hrané ve vysokém tempu. My jsme museli díky zraněním hrát jen na tři pětky. Po druhém vítkovickém gólu to vypadalo, že závěr bude opět nervózní, ale naštěstí nám to soupeř vyloučeními ulehčil. Závěr byl poté nedůstojný, to, co se dělo po vhazování, k hokeji nepatří. Ti hráči se tam šli jen pobít."

Vladimír Vůjtek (Vítkovice): "Špatně jsme začali, v prvních šesti minutách měli tři tresty a dostali gól. Po deseti minutách jsme hru vyrovnali a zlepšili se. Zápas jsme si prohráli v momentě, kdy jsme mohli hrát pět na tři, ale pak jsme udělali zbytečné fauly po odpískání, hráli sami ve třech a dostali gól. I to jsme poté ustáli, snížili, ale opět nás přibil faul - pětiminutové vyloučení Malíka. Závěr poté ovlivnil moment, kdy hráč hrál se dvěma hokejkami a my pak dostali gól. Neříkám ale, že bychom vyrovnali. Celkově to byl ale nechutný zápas, který se mi nelíbil."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz