• Česká pojišťovna play off
  • 15.3.2006 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:0

Okál rozhodl o druhém vítězství Zlína

15. března 2006, 19:33

ČTK

Zlín opět spoléhal hned od úvodu hlavně na dokonalou obranu, která začínala důsledným pokrytím soupeře už ve středním pásmu. Sparta nabídku na útočnější pojetí přijala, individuálně se prosazovali zejména Kratěna s Tonem. Oba se také dostali dvakrát do střeleckých šancí, na Murína ale ani jednou nevyzráli. Tým Hamé si vyzkoušel při vyloučení Dragouna i přesilovku, které však chyběla větší nápaditost, jež by vedla k přečíslení a vytvoření střeleckých příležitostí. Ze závěru prvního utkání, kdy byl zraněn sparťan Straka, zůstaly i v odvetě na ledě stopy nervozity, jež vedla k častým šarvátkám a vyloučením.

První zlomový bod zápasu přinesla závěrečná minuta první třetiny. Při nájezdu sparťanských útočníků brankář Murín hodil holí po kotouči a následovalo trestné střílení, při němž Straka vyzkoušel forhendový blafák, ale slovenský gólman stačil chráničem nohy puk vyrazit. Pouze na okamžik ztratila Sparta po tomto nezdaru koncentrace, kterou tým Hamé pohotově po deseti sekundách využil. Mokrejš tečoval kotouč na Lešku, který přesnou přihrávkou našel zcela volného Barinku, jenž zblízka skóroval.

Ve druhé třetině se Sparta pokoušela nátlakovou hrou o zvrat a vyrovnat se jí podařilo po kuriózní situaci. Ve 24. minutě brankář Bříza rozehrál kolmo na obránce Hanzlíka, jenž nečekanou střelou tři metry za půlící čarou překvapil Murína, kterému puk proklouzl pod ramenem do sítě. Domácí pozměnili taktiku, místo pokusů o protiútoky vsadili na útočnější pojetí. Napomohla jim k tomu i 72 sekund dlouhá přesilovka pěti proti třem. V ní sice Spartu nepustili ze třetiny, brankáře Břízu ostřelovali ze všech pozic, koncovce však chyběla přesnost.

Strhující bitvu s vystupňovaným tempem nabídla třetí třetina, v níž Sparta získala opět mírnou převahu. Murín však vynikal klidem a přehledem, s nímž zlikvidoval několik tvrdých střel. Pražané tlak vystupňovali v přesilovce při vyloučení obránce Vosátka, Zlín ale opět prokázal kvalitní hru v oslabení. Deset minut před koncem se ocitl zcela sám před Murínem útočník Sivek, jenž si však se zlínským brankářem neporadil.

Rozuzlení dramatu nepřinesla ani 88 sekund dlouhá přesilovka Zlína čtyř proti třem, v níž poněkud zbrkle hrající domácí postrádali přesnost. Sparta se ubránila, ovšem o minutu později její naděje na úspěch pohřbilo vyloučení Hanzlíka. V přesilovce Galvasovu střelu od modré čáry tečoval Rachůnek a Okál dorazil kotouč do sítě. Po zbytečném fauly Hamrlíka se čtyři minuty před koncem ještě nabídla Spartě možnost k vyrovnání. Pod psychickým tlakem hrající hosté svůj nápor nezužitkovali, minutu před koncem se ještě pokusili o power play, disciplinovaně bránící Zlín ale výhru udržel.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Sparta začala aktivněji a diktovala v první třetině tempo. My jsme paradoxně získali v závěru první třetiny jednobrankový náskok, i když byl soupeř v této fázi hry lepší. Ve druhé třetině se nám podařilo srovnat krok, dostali jsme ale dost nešťastný vyrovnávací gól. V závěru bylo jasné, že kdo dá branku, tak urputný souboj vyhraje. Měli jsme více štěstí a těsný náskok jsme ubránili. Naší dobrou vizitkou je, že jsme v obou zápasech dostali vždy pouze jednu branku. Vedeme sice 2:0, oba zápasy v Praze budou ale velmi těžké a náročné."

František Výborný (Sparta): "Obě utkání byla byla velice podobná. Musím hráče pochválit za předvedenou hru. Bohužel se nám ale nepodařilo splnit úkol vyhrát ve Zlíně jeden zápas. Oba týmy vycházejí ze zajištěné obrany, Zlín z minima šancí vytěžil maximum, což se nám nepodařilo. Nedali jsme trestné střílení, po tomto nezdaru jsme pod tlakem inkasovali. Oproti základní části se nám nedaří přesilovky, při Štrbově absenci se nedařilo první pětce."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz