• Česká pojišťovna play off
  • 18.3.2006 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:2

Černošek rozhodl o výhře Sparty nad Zlínem 4:3

18. března 2006, 20:02

ČTK

Snaha Sparty o smazání manka po dvou těsných prohrách ve Zlíně byla od začátku evidentní. Pražané začali náporem, ale Ton a Hanzlík z něho vedení nevytěžili. Oba týmy nabízely bezmála jedenácti tisíci diváků v T-Mobile Areně říznou bitvu okořeněnou tvrdými střety i rychlými akcemi. Góly přinesly jen přesilové hry. Hned v první z nich v sedmé minutě při Rachůnkově trestu Hlinkův pokus úspěšně sklepl do zlínské branky sparťanský kapitán Chabada.

Zlín měl při Hanzlíkově vyloučení také velkou šanci, ale Bříza ji Vosátkovi kryl a z úniku dvou na jednou Hlinka zamířil do tyče. Ve 14. minutě většina diváků v zaplněné hale jásala podruhé, když v početní převaze obránce Vykoukal překonal blafákem do bekhendu už ležícího Murína. Za necelé dvě minuty se dočkali i hosté, když první část z Langhammrova trestu na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl zužitkoval bek Blaťák.

Úvodní desetiminutovka druhé části nabídla domácím dvě přesilové hry, ale Zlín se ubránil. Hráči Hamé si vedli při Sivkově trestu lépe a za devatenáct sekund výhody osamocený Benda u pravé tyče Břízovy klece dorazil Leškovu ideální křížnou nabídku. Sparta potom hrála ve výhodě jednoho hráče v poli třikrát za sebou, Murín sice dlouho odolával, ale v 38. minutě Ton opět získal domácím vedení. Nejlepší střelec základní části překonal ležícího Murína a zaznamenal svou první trefu v sérii.

V závěru druhé třetiny putoval na trestnou lavici Sivek a vzápětí i po neproměněné šanci v oslabení Chabada. Zlínu zbývalo do pauzy deset vteřin, Břízu sice překonal, ale až po vypršení této doby. Sudím to potvrdil i videorozhodčí. Ani v úvodu závěrečného dějství svěřenci více než minutovou přesilovku pět na tři nevyužili. Od 47. minuty si Medvědi díky vyloučením Sivka a Tabačka tuto převahu zopakovali a už po návratu prvního potrestaného beka Hamrlík přesnou ránou vyrovnal.

Dvojnásobné přesilovky se na 78 sekund dočkala i Sparta, ale na modré čáře již bez odstoupivšího Vykoukala neuspěla. Necelých osmi minut před koncem se bránila Sparta ve čtyřech, ale v oslabení zahrozil Štrba. V 56. minutě rozhodl obránce Černošek, jehož pokus od modré čáry zapadl do zlínské branky. Sparta dohrávala zápas v početní převaze a výhru si pohlídala.

Hlasy trenérů po utkání:

Marian Jelínek (Sparta): "Byl to zápas, na který se vyplatí chodit. Tím, jak není do závěru rozhodnuto, jsou navíc emoce vyhnané do maxima. Byla to spíše bitva. Moc pohledných akcí nebylo, ale takové je play off. Hraje se na výsledek. Jsme rádi, že jsme tento zápas zvládli a vyhráli jsme. Studovali jsme hru soupeře v oslabení a jedné věci jsme si tam všimli. Nehrál Pilař, který se potýká s nachlazením a dostal kalciovku. Vykoukal si lehce natáhl tříslo."

Ernest Bokroš (Zlín): "Dnešní zápas ukázal, proč se hraje play off. Je to plné emocí, snahy. Bylo to vynikající utkání, bylo hodně lidí, hráči hráli na doraz. Z naší strany to byl parádní výkon, jen nemohu hráče pochválit za třináct vyloučení. To bylo také důvodem porážky."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz