• Česká pojišťovna play off
  • 19.3.2006 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:2

Sparta otočila zápas se Zlínem a vyrovnala sérii na 2:2

19. března 2006, 19:05

ČTK

Sparta se musela obejít bez obránce Vykoukala, který si v sobotu opět poranil třísla. Do sestavy se ale na jeho místo vrátil uzdravený Pilař. Zlínský trenér Ernest Bokroš zamíchal útoky a nechal pohromadě jen druhou Královu řadu. Nově sestavená první formace se prosadila hned v úvodu.

Hráči Hamé vlétli do útočného pásma, vytvořili závar před Břízou a dorážející Leška už po 19 vteřinách hry bekhendem otevřel skóre. Další možnost měl Záhorovský. Sparta mohla odpovědět v třetí minutě, ale Štrba sám před Murínem neuspěl. Hosté pak hráli přesilovku, kterou přerušil faulem Galvas, ale zlínský bek se hned po návratu na led zapojil do druhé gólové akce. Z úniku trefil jen tyč, za pár vteřin ale Tabaček v brankovišti nezkrotil puk a Gardoň lehce zvýšil.

Pražané se těžko dostávali přes obranný val Hamé ve středním pásmu a navíc kvůli špatnému střídání hráli znovu v oslabení. Přesto v úniku dvou na jednoho se dostal do šance Chabada, ale minul. V 16. minutě už se dočkali i domácí - v závaru překonal ležícího Murína Pilař, který za přispění zlínských hráčů skončil na slovenském gólmanovi. Otřesený Murín musel ze hry a nahradil ho Altrichter, kterého hned prověřil Chabada. Po přečíslení dvou na jednoho zlínský náhradník chytil Pilařův pokus do lapačky.

V úvodu druhé části ohrozili Altrichtra Tabaček a Ptáček, na druhé straně kryl Bříza Barinkovu velkou možnost. V 27. minutě měl na holi vyrovnání Sivek, ale odkrytou branku netrefil. V polovině utkání ujel v oslabení po Leškově přihrávce zlínský bek Blaťák, ale koncovka se mu nevydařila i kvůli Kratěnově faulu.

Sparta se snažila vyrovnat. Altrichter ještě kryl Štrbovu šanci, po Hlinkově skvělé práci v oslabení ho zachránila horní tyčka, ale v 35. minutě už kapituloval. Straka vyhrál při hře čtyř proti čtyřem vhazování a Ptáček tvrdou ranou od modré čáry ukončil neprůstřelnost zlínského náhradníka. Další příležitost si vypracoval Hlinka.

V závěrečném dějství rozhodl Chabada, který v 44. minutě dorazil Altrichtrem vyraženou Kratěnovu střelu. Sparta nevyužila přesilovku při Bendově vyloučení a v 52. minutě mohl vyrovnat Čech, ale Bříza jeho blafák chytil. Zlín se tlačil do útočného pásma, domácí se snažili potvrdit výhru z rychlých brejků. Náskok Sparta uhájila, a tak i čtvrté klání skončilo jednobrankovým vítězstvím domácího týmu. V závěru sice Hlinka při power play zamířil do prázdné branky, ale až po skončení hrací doby.

Hlasy trenérů po utkání:

František Výborný (Sparta): "Je těžké doma vyhrát dvě utkání, když prohráváte 0:2 na zápasy. Do zápasu jsme vstoupili pasivně a Zlínu gólem v 19. vteřině narostlo sebevědomí. Na nás to trošku sedělo, ale každou třetinu jsme se zlepšovali, byli jsme aktivnější a štěstí, které jsme neměli ve Zlíně, se k nám přiklonilo dneska. Jsem rád, že se série ještě vrátí do Prahy."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Bylo to výborné utkání. Byli jsme dneska dopředu aktivní, snažili jsme se zaskočit Spartu vzadu a z toho zákonitě vyplývá, že se Spartě nabídlo více prostoru v naší obraně. Pro diváky to bylo zajímavé. Už od té doby, kdy jsme dostali Spartu, jsme věděli, že to bude těžká série. Pořád máme výhodu jednoho zápasu doma. Začíná se od nuly a já jsem optimista. U Murína uvidíme, co mu přesně je, ale věřím, že bude v úterý chytat. Altrichter je ale rovnocenná náhrada."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz